Home > Rallycross > BK > SRX Cup: Mettet, de race van het jaar!

SRX Cup: Mettet, de race van het jaar!

Na een geslaagde openingsmanche te Valkenswaard, trekt de SRX-karavaan dit weekend naar Mettet voor hun deelname aan de prestigieuste race van 2018: de Coyote World RX of Belgium.

Op het Jules Tacheny Circuit in Mettet worden er komende vrijdag 11 mei tien SsangYong Actyon Sports aan de start verwacht. Zij zullen hun volledig wedstrijdprogramma op één dag afwerken terwijl de andere aanwezige categorieën eveneens in actie komen voor hun vrije trainingen en kwalificaties. Spektakel gegarandeerd met 10 SRX-wagens, Touring Cars, Euro RX, Cross Cars, RX2 en uiteraard de voltallige Supercars-categorie. Een unieke omkadering voor de SRX Cup!

En die unieke omstandigheden zette enkele teams aan het denken om een guest-piloot te voorzien. Zo kruipt Vincent Verschueren terug achter het stuur bij Garage Bossaert, na een succesvol debuut vorig jaar waar hij dominant de overwinning op zijn naam schreef. In Mettet zal hij zijn grote tegenstander Cédric Cherain terugvinden. Vorig week toonde Verschueren zijn meerdere nog door de Rally van Wallonië op een spectaculaire manier te winnen: na 200km racen eindigde hij met slechts 5 seconden voorsprong op Cédric Cherain. Een prachtige race dat ongetwijfeld zijn gevolg gaat krijgen in Mettet.

Daarnaast zijn er ook enkele gekende circuit-piloten aanwezig zoals Sam Dejonghz, Angelique Detavernier en Stienes Longin. Zij proefden alle drie vorig jaar al eens van de SRX Cup maar nemen nu voor de eerste keer deel aan de SRX-race tijdens de World RX of Belgium. Tenslotte zal er ook één jong talent deelnemen met de wagen van “Coyote SRX Racing”. Lorenzo Donniacuo won afgelopen maandag na een spannende karting wedstrijd het Coyote stuurwiel en mag vrijdag het team vervoegen van Marc Duez en Guillaume De Ridder.

Deelnemerslijst

1. Media SSY België (Sam Dejonghe – Angelique Detavernier)
46. Dealers Cup/Bossaert (Vincent Verschueren)
11. Dealers Cup/Keytsman (Stienes Longin)
4. Sudpresse/7Dimanche(Cédric Geraaid)
5. Circuit de Mettet (Denis Freres)
6. Lauwers (Rudi Lauwers)
7. Autodis (Loris Cencetti)
8. X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)
9. NRJ Radio (Thomas Leclerc)
10. Coyote SRX Team (Lorenzo Donniacuo)

You may also like
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC TAC Rally: Verschueren loop extra uit tijdens derde lus
BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee
BRC TAC-rally: Verschueren na eerste lus al op winstkoers