Home > #Hoofdnieuws > BRC TAC-rally: Verschueren na eerste lus al op winstkoers

BRC TAC-rally: Verschueren na eerste lus al op winstkoers

In Tielt is de eerste lus van de dag afgelopen. Zonder de Fransman Stéphane Lefèbvre (DG Sport Citroën), die de eerste twee manches won, is het een uitgemeten kans voor de Belgen om zich te tonen. Na de eerste vier KP’s lijkt het een uitgemaakte zaak wie vandaag zal winnen. Na het uitvallen van Gino Bux (Skoda), heeft Vincent Verschueren (Volkswagen) al een voorsprong van meer dan 30 seconden op de eerste achtervolgers Pieter Jan Michiel (PJM) Cracco (Hyundai) en Maxime Potty (Citroën).  

Vanaf de eerste KP leek het een tweestrijd te gaan worden tussen Bux en Verschueren. Beginnen deden we op de Schuiferskapelle (14,93 km), die meteen de langste KP van de dag is. Gino Bux won deze met vier seconden voorsprong op Verschueren en Potty werd derde op zeventien seconden. Op Ondank (8,01km) waren de verschillen tussen de rijders heel wat kleiner. Verschueren was het snelst en liep drie seconden in op de Skoda van Bux die tweede werd, Cracco volgde op zeven seconden.

KP 3 lijkt een cruciale te worden voor de rest van de dag. In Oosthoek (14,59 km) kreeg de Skoda van Bux versnellingsbakproblemen, waardoor hij moest opgeven. Door het uitvallen van Bux, lijkt de wedstrijd nu al gestreden, want ook hier wint Verschueren. Hij had een voorsprong van zeven seconden op Potty en 7,5 op PJM. Ook op Poelberg (7,65 km) kan Verschueren zijn voorsprong uitbreiden. Niels Reynvoet (Skoda) en Cracco haalden dezelfde tijd en eindigden op 5,2 seconden van de Volkswagen. Na vier van de veertien KP’s lijkt het een uitgemaakte zaak wie er met de overwinning zal gaan lopen. Verschueren heeft al 33 seconden voorsprong op Cracco en 34 op Potty. De andere rijder die nog van enige betekenis kan zijn, is Reynvoet. Hij volgt al op 41 seconden en is vierde. Voor de Belgische kampioen van 2017 kan dit zijn eerste overwinning zijn in bijna vier jaar.

We zijn ook al verschillende wagens kwijtgespeeld op dit parcours. Lander Daene en Sébastien Brancart konden beide hun Renault niet op de baan houden en moesten in de eerste proef al opgeven. Ook Camille Mazuin (Renault) en Tom Ceuppens (BMW) zullen de eindmeet niet halen.

In de RGT-klasse is het wel nog spannend, daar leidt Timothy Van Parijs met 12,6 seconden op Glenn Janssens. De volgende lus begint om 11u55.

You may also like
BRC TAC Rally: Verschueren loop extra uit tijdens derde lus
BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee
Wat doet Vincent Verschueren in corona-tijden?
BRC 2020: Vincent Verschueren blikt vooruit