Home > #Hoofdnieuws > De aanloop naar Mettet: wie stopt Kristoffersson?

De aanloop naar Mettet: wie stopt Kristoffersson?

De Zweed Johan Kristoffersson, regerend wereldkampioen rallycross,  komt volgend weekend als leider naar het Circuit Jules Tacheny te Mettet afgezakt. Met zijn Volkswagen Polo won hij ook weer de voorbije WK-manches in Spanje en Portugal.

In Spanje won Kristoffersson na de uitspraak over het incident tussen Mattias Ekström (Audi) en Petter Solberg (Volkswagen) waarbij Ekström teruggezet werd naar de laatste plek in de finale. In Portugal staken de rijders van Audi (Ekström en Andreas Bakkerud) en Peugeot (Sébastien Loeb en Timmy Hansen) dan weer hun neus aan het venster, maar uiteindelijk wist Kristoffersson ook daar nog te winnen, net voor Loeb. In de tussenstand heeft Kristoffersson met 53 eenheden 7 puntjes voorsprong op Bakkerud en 8 op zijn teamgenoot Solberg.  Verder zagen we voor de andere teams Niclas Grönholm (Hyundai i20) en Guerlain Chicherit (Renault Mégane) reeds een finale behalen. De verschillen tussen de topteams Audi, Peugeot en Volkswagen lijken dit jaar alvast kleiner terwijl ook de overige teams zich af en toe mengen en dat maakt een voorspelling alvast moeilijker dan ooit. Daarnaast komt dit keer Francois Duval de rangen vervoegen als “wildcard” en ook hij mag zich ambitieus tonen met de Audi S1 van Comtoyou.

Spanning troef in Euro RX

Ook in het Europese kampioenschap voor Supercars mogen we ons aan een mooie strijd verwachten. In Barcelona was het de Let Reinis Nitiss die met zijn Ford Fiesta het laken naar zich toetrok. Maar u kan er vanop aan dat regerend kampioen Anton Marklund met zijn VW Polo op revanche belust is. Ook de Fransman Jean-Baptiste Dubourg toonde zich met de Renault Clio van GCK meteen bij de les. Voor de Belgen is het uitkijken naar onze landgenoot Michael De Keersmaecker met de Ford Fiesta in JDK-kleuren.

In Mettet staat verder ook de eerste wedstrijd voor de Touringcars in Euro RX op het programma. Dat is traditioneel een erg Scandinavish gebeuren waarbij de Belgen Filip Baelus en Steve Volders ongetwijfeld hun vel duur zullen verkopen. Hoe de waardeverhoudingen hier liggen weten we zondagnamiddag.

Last but not least is er de klasse RX2. De rijders beginnen net als hun Touring-car-collega’s in Mettet aan hun seizoen dat zeven wedstrijden telt. Hier zien we met Guillaume De Ridder na zijn winst in de opener van NordicRX een landgenoot als topfavoriet. Met OMSE heeft De Ridder een topteam achter zich maar evenzeer vindt hij binnen zijn team met Oliver Eriksson misschien wel zijn grootste concurrent terug.  En het is ook uitkijken naar de come-back van Koen Pauwels, die na twee jaar nog eens achter het stuur kruipt van een rallycrossbolide.

Vrijdagnamiddag beginnen we reeds aan de eerste trainingen en zondagnamiddag ietsje voor de klok van vier uur kennen we alle winnaars.

(foto J Dingenen)

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw