Home > #Hoofdnieuws > De aanloop naar Mettet: de kansen voor de Belgen?

De aanloop naar Mettet: de kansen voor de Belgen?

Volgend weekend is er, verspreid over maar liefst drie dagen, volop rallycross-actie op het Circuit Jules Tacheny te Mettet. Want dan strijkt daar het Wereld- en Europees kampioenschap rallycross neer. Als supportrace zijn ze nog de klassen SRX-cup van Ssangyong en Crosscar.

Naast het WK en RX2 komen wat de Europese titels betreft de klassen Supercars en Touringcars aan bod. Daarbij zien we verdeeld over de vier klassen zes Belgen, want in extremis schreef Koen Pauwels zich nog in in RX2.

Wereldkampioenschap: wat kan Duval?

Francois Duval zal in Mettet trachten toppers zoals Petter Solberg, Sébastien Loeb en Mattias Ekström het vuur aan de schenen te leggen met een Audi S1 ex-Eks die wordt onderhouden door het Belgische Comtoyou. Comtoyou kennende kan Duval rekenen op een optimaal geprepareerde S1 om zo misschien wel voor een verrassing te zorgen? Een halve finale moet voor de Waal zeker binnen de mogelijkheden liggen en van daaruit is alles mogelijk.

RX2: Guillaume De Ridder en Koen Pauwels

Twee landgenoten in RX2 waarbij we De Ridder zeker bij de kanshebbers voor de zege mogen rekenen. De Ridders zelfvertrouwen kreeg alvast een boost na een mooie overwinning in het Zweedse Höljes, waar RX2 in actie kwam in het kader van het Scandinavische kampioenschap NordicRX. Gesterkt door die prestatie begint voor hem komend weekend het kampioenschap in RX2 dat over zeven wedstrijden wordt betwist. Ook Koen Pauwels zien we opnieuw aan het werk in een rallycrosswagen, en dat is zowat twee jaar geleden. Benieuw of de Limburger onmiddellijk het juiste ritme oppikt.

Euro RX Supercars: De Keersmaecker zonder pech deze keer?

Michael De Keersmaecker kon in Barcelona zijn kansen niet voluit verdedigen met de Ford Fiesta nadat de pechduivel opdook. We hopen dan ook met hem mee dat de pech in zijn thuisland achterwege blijft om zo een gooi te kunnen doen naar een stek in de halve finales. Dat zou al een mooie prestratie zijn in een sterk bezette klasse met maar liefst 27 Supercars. Daarbij zien we voor de eerste maal dit jaar de Fransman Cyril Raymond, de kampioen RX2 van 2017, aan het werk met een Peugeot 208.

Touringcars: twee Belgen met kansen

Mettet krijgt de eer het seizoen te openen voor de klasse Touringcars en daarbij staat onze landgenoot Filip Baelus op de permanente deelnemerslijst. Met zijn Volvo C30 is hij tevens één van de kanshebbers nadat hij dat resultaat al eens behaalde in 2014. Hij krijgt versterking van Steve Volders die met een Ford Fiesta aan de start komt. Ook Volders mogen we bij de kanshebbers op een finale rekenen.

Nu vrijdag 11 mei is er reeds actie vanaf 13u30 met de vrije training voor SRX gevolgd door de trainingen van Touringcars en RX2. Later die dag ziet u de Supercars van WRX en EuroRX al in actie vanaf 16u40 tot 18u10. Aansluitend zijn er de finales van SRX.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023