Home > #Hoofdnieuws > BRC TAC Rally: Verschueren loop extra uit tijdens derde lus

BRC TAC Rally: Verschueren loop extra uit tijdens derde lus

Met nog twee KP’s te gaan kan het bijna niet meer misgaan voor Vincent Verschueren (Volkswagen). Hij heeft op dit moment al anderhalve minuut voorsprong op Niels Reynvoets (Skoda), Maxime Potty (Citroën) en Piéter Jan Michiel Cracco (Hyundai).

Tijdens de derde lus deden de rijders een laatste keer alle vier de proeven, want in de laatste zijn er maar twee KP’s die ze moeten doen. Ook hier was Verschueren een maat te sterk voor de concurrentie, want hij won opnieuw alle vier de KP’s. De vraag is allang niet meer wie er gaat winnen, maar wel hoe groot de voorsprong op het einde zal zijn. Tijdens de proef op de Schuferskapelle (KP9) was de voorsprong van de Volkwagen op deze KP het kleinst van de dag, hij won maar 3,2 seconden op Reynvoets en 3,6 op Cracco. Ook de derde keer door Ondank (KP10) schreef Verschueren op zijn naam. Cracco werd tweede op vier seconden van de leider en Potty werd derde op 6,1 seconden.

KP 11 was ook een kolfje naar de hand van Verschueren, hij zette de achtervolgers op 3,0 seconden (Potty) en 6,6 seconden (Cracco). Op de Poelberg In de voorlaatste proef van de tweede lus is het weeral Verschueren die sneller is dan de rest, alleen is nu de Citroën van Maxime Potty op vier seconden tweede is, Cracco is hier derde. Ook in KP 8 is het Verschueren die bovenaan eindigt, maar deze keer had Potty exact dezelfde tijd. Ze hebben 1,3 seconden voorsprong op Reynvoet.

Door op dit moment elf van de twaalf proeven te winnen heeft Verschueren al een gigantische voorsprong van meer dan een anderhalve minuut op de drie achtervolgers Reynvoets, Potty en Cracco. Deze drie zitten plots op tien seconden van elkaar omdat Cracco 30 seconden tijdstraf heeft gekregen door te laat aan de negende TK te staan. De laatste twee proeven zullen uitmaken wie mee op het podium komt, wat we wel al weten is dat zonder ongelukken Verschueren zal winnen.

In de RGT-klasse heeft Timothy Van Parijs een nog grotere voorsprong op zijn eerste achtervolger weten te sprokkelen. Hij reed in al die tijd al vijf minuten sneller dan Robin Maes. Ook in Renault Clio Trophy (RC5) lijkt de winnaar al bekend. Benoit Verlinden heeft al een marge van een halve minuut op de Deen Casper Nilsen.

Straks zijn er de laatste twee KP’s. Om 19u09 wordt er op de Schuiferskapelle gereden en om 19u47 sluiten ze af op de Poelberg.

You may also like
BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee
BRC TAC-rally: Verschueren na eerste lus al op winstkoers
Wat doet Vincent Verschueren in corona-tijden?
BRC 2020: Vincent Verschueren blikt vooruit