Home > #Hoofdnieuws > BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee

BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee

Met twee van de drie lussen en acht van de veertien proeven afgerond in Tielt, heeft Vincent Verschueren (Volkswagen) zijn voorsprong alleen maar vergroot. In de tweede lus won hij alle vier de proeven en heeft hij al bijna een minuut voorsprong op eerste achtervolger Piéter Jan Michiel Cracco (Hyundai).

Nadat de rijders een tweede keer over het volledig parcours zijn gegaan, zijn de tijden in iedere proef wat gezakt. Tijdens de tweede maal door Schuiferskapelle kon Verschueren deze keer wel de KP winnen. Hij reed maar liefst 8,6 seconden sneller dan Cracco, Niels Reynvoet (Skoda) werd derde op 12,6 seconden. In KP 6 is het opnieuw de Volkswagen die bovenaan de tabellen reikt. Ook hier zijn de Hyundai en Skoda plaatsen twee en drie.

In de voorlaatste proef van de tweede lus is het weeral Verschueren die sneller is dan de rest, alleen is nu de Citroën van Maxime Potty op vier seconden tweede is, Cracco is hier derde. Ook in KP 8 is het Verschueren die bovenaan eindigt. Hij reed 2,7 seconden sneller dan Reynvoet en 4,2 op Potty.

Door alle vier de proeven te winnen in de tweede lus heeft hij zijn voorsprong al uitvergroot naar 54 seconden op Cracco en al 1’12” op Reynvoet, Potty staat op plaats vier en Sébastien Bedoret vervolledigen de top vijf. In de RGT-klasse heeft Timothy Van Parijs nog een grotere voorsprong op zijn eerste achtervolger. Hij heeft al een marge van drie minuten op Robin Maes. Gelukkig is het in Renault Clio Trophy (RC5) iets spannender. Daar staat Benoit Verlinden op kop met een voorsprong van elf seconden op de Deen Casper Nielsen en 21 seconden op Jeroen Catelin.

De derde lus begint om 15u32

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw