Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Marc Goossens

De eindejaarsround-up: Marc Goossens

‘The Goose’, een bijnaam die iedereen in de internationale wereld van de circuitracerij ongetwijfeld kent. Het palmares van onze landgenoot is dan ook op zijn minst indrukwekkend te noemen. F3000, 24 Uur van Le Mans, FIA GT, NASCAR in de Verenigde Staten , … Marc Goossens rijdt overal. Hij sluit dit jaar onze lange rij eindejaarsround-up af.

Wat is jouw moment voor 2018?

Na enkele jaren samen te bouwen met Braxx Racing aan de structuur van hun team, was 2018 een belangrijk moment omdat er een uitbreiding was naar drie wagens en een totaal van vijf vaste rijders in plaats van twee in het verleden. Daarnaast kwam ook de versterking op het vlak van engineering door de komst van mijn vriend Bill Riley. Dat we zo goed als elke race bij de top drie hoorden qua snelheid is het bewijs dat we nu constant bij de top teams in de paddock horen.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

In feite zou ik drie momenten willen kiezen. Een eerste was de spannende strijd in de NASCAR Whelen Euro Series waarbij de titel beslist werd in de finales op circuit Zolder. Er waren maar liefst vier rijders die nog konden winnen en dat Alon Day twee titels op rij wint is denk ik wel speciaal in deze discipline.

Een tweede moment was de spannende strijd in het WRC. Jammer voor Neuville dat hij het net niet haalde, maar op dat niveau vier maal vice-kampioen worden verdient een plaats bij de absolute toppers in deze sport.

En dan was er nog het F1 afscheid van Alonso. In 2000 was hij nog mijn ploegmaat bij het Belgische Astromega F3000 team van Mikke Van Hool en iedereen kent zijn successen die hij behaalde in de F1. Eén van de beste rijders ter wereld die in de F1 gemist zal worden maar die nu de andere disciplines beter zal kunnen voorbereiden om zijn palmares nog indrukwekkender te maken.

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

Niets is definitief maar met Braxx Racing proberen we alleszins om ook volgend seizoen weer in de NWES te starten. Er wordt hard gewerkt achter de schermen om de deal rond te krijgen en 2019 aan te vatten met nog meer oog voor detail. Zoals iedereen ondertussen ook weet komen er nieuwe namen bij in het kampioenschap met o.a. Jaques Villeneuve, dus het zal weer een top competitie worden.

You may also like
De eindejaarsround-up: Jerry De Weerdt
De eindejaarsround-up: Pedro Bonnet
Spaanse zege voor Transam Euro en volgend jaar present bij ons
NWES: Jerry De Weerdt jaagt op een derde opeenvolgende titel