Home > Circuit > Spaanse zege voor Transam Euro en volgend jaar present bij ons

Spaanse zege voor Transam Euro en volgend jaar present bij ons

In de nasleep van de mooie resultaten in de voorlaatste manche van de serie CER-GT op het Madrileense circuit van Jarama schitterede de Transam Euro Camaro ook tijdens de finale op omloop van Barcelona-Catalunya. Eens te meer zagen we de Amerikaanse bolide in de handen van de Spanjaard Jose Roger Chalmeta en hij won weer in de categorie C2 in GT, met een tegenstand die kwam van diverse Mosler, Ginetta, Vortex en andere wagens uit de categorie GT4, in een fel bevochten peloton.

De Transam Euro werd bovendien derde algemeen, wat meteen aantoont hoe goed de auto is in deze Spaanse competitie. Heel wat teams toonden in de paddock van Barcelona interesse in de auto, onder meer in zijn Transam Euro Mustang-uitvoering. Succes gegarandeerd!

Ondertussen gaat de voorbereiding op het sportieve seizoen 2019 verder. En niet zonder trots meldt Transam Euro dat een exemplaar van de TA2 het Belcar Endurance Championship zal betwisten waarbij de wagen zal ingezet worden door BRAXX Racing, het team van Jerry De Weerdt.

Een wagen heel het seizoen aan het werk zien in een kampioenschap zoals het Belcar Endurance Championship is uiteraard een mooi uithangbord voor ons,” aldus Pierre-Yves Rosoux in naam van de Transam Euro. “Want bovendien zien we die competitie aan het werk op de circuits van Zolder, Spa-Francorchamps, en het TT Circuit Assen in Nederland! Goed nieuws komt vaak niet alleen, want een tweede Transam Euro TA2 zien we in een deel van de wedstrijden van Belcar. We gaan dus vaak de schitterende V8 van de Transam Euro aan het werk horen in de Benelux!

Het team van de tweede Transam Euro voor de Benelux staat nog niet vast en meerdere rijders onderzoeken de mogelijkheden om volgend seizoen in te stappen. Wie kennis wil maken met de Transam Euro kan dat doen op 17 en 18 december op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar ook in 2019 in Spa, tijdens een of andere grote testdag.

Meer info: www.transameuro.com. Op Facebook Transam Euro of via mail.

Foto met dank aan Jacques Letihon.

You may also like
De eindejaarsround-up: Marc Goossens
De eindejaarsround-up: Jerry De Weerdt
De eindejaarsround-up: Pedro Bonnet
De Transam Euro Camaro onderscheidt zich in 4de rendez-vous van CER-GT in Jarama