Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Johan Dekens

De eindejaarsround-up: Johan Dekens

Johan Dekens doet het zowel in zijn vrije tijd als tijdens zijn professionele bezigheden met Porsche en hij startte het afgelopen seizoen diverse rally’s met de 997 GT3. Een nieuwe, nog niet in België gehomologeerde 991, wordt momenteel opgebouwd.

Wat is jouw moment voor 2018?

Ik kan er niet echt één specifiek moment uitkiezen eigenlijk. Het afgelopen jaar stonden we zeven keer aan de start van een rally en iedere wedstrijd opnieuw was dat met een lach op het gezicht, de Porsche 997 GT3 is immers een absolute topwagen om mee te rijden. In de drie manches van het Belgisch kampioenschap presteerden we met een derde en twee tweede plaatsen in de RGT klasse zeker en vast niet slecht en bovenal, de Porsche heeft ons geen enkele keer in de steek gelaten.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Ik denk dat iedereen met een hart voor de rallysport dit jaar als nooit ervoor heeft gesupporterd voor Thierry en Nicolas in het WK rally. Dat ze het net niet haalden was voor velen misschien een kleine teleurstelling maar anderzijds moeten we toch trots zijn op wat die mannen presteren op dergelijk niveau!

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

Concrete plannen wat wedstrijden betreft zijn er momenteel niet. We starten nu met de opbouw van een nieuwe Porsche 991 GT3 Cup voor rally. Momenteel is de wagen nog niet gehomologeerd in België en er is ook geen zekerheid of dit gaat gebeuren maar in Frankrijk mag de 991 wel rijden. Moest het dus in België niet lukken wijken we uit naar daar.

You may also like
Change of (weekend)plans…