Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Jerry De Weerdt

De eindejaarsround-up: Jerry De Weerdt

Hij runt zijn eigen team, behaalde voor de derde keer de titel binnen de ‘Legend Trophy’ van het NASCAR Whelen Euro Championship en is helemaal ‘into muscle cars’, of die nu rijden op circuit of de ‘Mack’ die zorgt voor het transport naar een circuit.

Wat is jouw moment voor 2018?

Het voorbije jaar was een heel turbulent jaar, zowel voor het team als voor mij persoonlijk en het kende heel wat ‘ups and down’. Als team, Braxx Racing, hebben we het voorbije jaar zeer had gewerkt en binnen het NASCAR Whelen Euro Championship zijn we ook heel sterkt gegroeid. Ik ben dan ook zeer trots op onze jongens die er steeds weer voor gezorgd hebben dat we met zeer competitieve wagens aan de start mochten verschijnen met als gevolg dat Braxx Racing nu toch wel bij de topteams van het deelnemersveld dat het NWES rijk is geteld mag worden.

Op persoonlijk vlak ben ik natuurlijk heel blij met mijn derde titel op rij binnen de ‘Legend Trophy’ in de NASCAR Whelen Euro Series, maar het hoogtepunt van het jaar was zonder ook maar enige twijfel mijn 11de plaats in de ARCA Lucasoil 200 in Daytona. Als ‘rookie’ op een 31ste plaats starten in Daytona, tussen al die ervaren mannen en vrouwen is enorm overweldigend. Als je dan na bijna drie uren racen zo goed als in de top 10 kan finishen, dan kan je gerust stellen dat je dat een ongelooflijk goed gevoel geeft. Ik kan het iedereen aanraden.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Door mijn voorliefde voor NASCAR ligt voor mij dat moment aan de andere kant van de plas, namelijk bij Joey Logano die de NASCAR Monster Energy Cup wint na een heel seizoen in de schaduw van de ‘grote drie’ te hebben gereden.

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

Met Braxx Racing werken we weer volop aan het nieuwe NWES seizoen en daarnaast gaan we ook een auto inzetten in de Belcar, ook voor de 24 Hours of Zolder. Ik zal zelf mijn tijd verdelen tussen het NWES, Belcar en LMV8 in Venray, maar het is nog niet duidelijk welke races ik in welke reeks ga rijden. Ik hoop wel de NWES race in Venray en de 24 Hours van Zolder te kunnen rijden.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla