Home > Circuit > NWES: Jerry De Weerdt jaagt op een derde opeenvolgende titel

NWES: Jerry De Weerdt jaagt op een derde opeenvolgende titel

Onze landgenoot Jerry De Weerdt staat in de ‘Legend Trophy’ klasse van de ‘Nascar Whelen Euro Series’ momenteel op een eerste plaats en dit met 20 punten voorsprong op de Zwitser Francesco Parli. Met nog twee events op de agenda, eentje op het Duitse circuit van Hockenheim en de afsluiter op het circuit van Zolder, weet De Weerdt wat doen en dat is zijn voorsprong behouden wil hij voor een derde opeenvolgende keer de titel in zijn klasse, die van de 40+, pakken. Het wordt wel extra moeilijk gemaakt want tijdens deze play offs zijn er dubbele punten te verdienen.

De Weerdt, die steevast start in zowel Elite 1 als Elite 2 doet er bijgevolg verstandig aan om in Duitsland en de afsluiter in Zolder, enkel in Elite 2 te starten wil hij geen risico’s nemen.

Het is zeker en vast nog niet over en de tegenstand wordt elk jaar alsmaar harder. Vorig jaar hebben we Hockenheim overgeslagen dus dat wordt dit jaar volledig nieuw voor ons, maar we hebben dan weer wel het voordeel ’thuis’ in Zolder,” aldus Jerry De Weerdt. “Het zal zeker en vast spannend worden. We hebben tijdens het seizoen hier en daar wat tegenslag gehad en het seizoen in schoonheid afsluiten zou mooi zijn“.

De Weerdt scoorde dit seizoen al vijf overwinningen in de ‘Legend Trophy’ en 11 zeges bij de 40+ en dat maakt van Jerry toch wel een ervaren rijder. Maar Zwitserse ‘cookie’ Francesco Parli doet het steeds beter. Tijdens de laatste race in Tours scoorde hij zijn beste resultaat tot dusver, zijnde de twee overwinningen bij de ‘Legend Trophy’ en zelfs een vijfde plaats op zondag.

Het was plezant om tegen Francesco te racen in Tours,” gaat Jerry verder. “Ik zat de hele race op zondag achter hem en ik durf zelfs te zeggen dat ik een beetje sneller was, maar ik slaagde er op geen enkel moment in hem te passeren.”

De races in Hockenheim staan midden september op de agenda. Voor Zolder is het nog wachten tot 20 en 21 oktober.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla