Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Pedro Bonnet

De eindejaarsround-up: Pedro Bonnet

Hij is wat we in het autosportlandschap een manusje van alles kunnen noemen. Pedro Bonnet bracht zijn tijd dit jaar hoofdzakelijk door in een door BRAXX Racing geprepareerde Ford Mustang maar voor volgend jaar komt het project ‘Dirty Faces Win Races’, dat hij samen met Tom Boonen doet, op de eerste plaats.

Wat is jouw moment voor 2018?

Voor mijn ‘moment de gloire’ gaan we even naar Frankrijk, meer bepaald naar het circuit in Tours waar ik dit jaar een eerste podium (Rookie) scoorde en derde algemeen werd tijdens de eerste race in Elite 2. Het afgelopen jaar lag de focus hoofdzakelijk op de NASCAR Whelen Euro Series, een kampioenschap waarin ik veel heb bijgeleerd. Je hebt het pure van de wagen, zonder al de hedendaagse snufjes die de wagen ‘onder controle’ helpen houden. Met andere woorden, je moet er in een deelnemersveld met gemiddeld 25 wagens vechten om een plaatsje en net dat maakt het zo een mooie ervaring.

Ik vergelijk het wel eens met rallycross, maar dan op circuit en met het verschil dat je moest wachten tot na de finish om je resultaat te kennen. Spijtig genoeg zat er vaak geen rechte lijn in de beslissingen van de koersdirectie en dat is zonde voor zo een mooi kampioenschap. Ik blijf een beetje met een dubbel gevoel achter aangezien er verschillende mooie resultaten en podiums zijn geweest maar ook enkele keren dat we de eindmeet niet haalden.

Mijn grote dank in mijn NWES-avontuur gaat uit naar het Braxx Racing Team onder leiding van Jerry De Weerdt. Wat die gasten keer op keer voor elkaar kregen is zelden gezien. Tevens wil ik ook mijn spotter Jan Wouters bedanken, hij heeft me niet alleen sneller gemaakt, maar Jan is als mens een ongelooflijk geweldige kerel om mee samen te werken.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Het afscheid van Fernando Alonso in de F1. Hij heeft een prachtig palmares bijeen gereden en wat hij in de USA en in Le Mans heeft laten zien, dat sprak voor zich. Hopelijk komen we hem ooit eens tegen in één of andere GT-race.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Er zijn een aantal pistes die we aan het bekijken zijn. Samen met Tom Boonen zetten wij onze schouders onder ons ‘DIRTY FACES WIN RACES’ project waar we een vast aantal partners hebben die ons wederom willen ondersteunen. Het eerste jaar was het een beetje zoeken omdat we kosten noch moeite gespaard hadden om hun een leuk jaar te bieden. Net zoals afgelopen jaar zullen we ook komend jaar enkele mooie events op poten zetten met o.a. een samenwerking met de VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Kortelings zullen we onze plannen uit de doeken doen. We kunnen wel al verklappen dat we meer nadruk gaan leggen op het after-race gebeuren in tal van mooie steden. Daarnaast staat sowieso weer de 24h Zolder op de kalender. Afgelopen editie was dat met het PK Carpsort van Anthony Kumpen, een ongelooflijk topteam en bijgevolg ook een zeer leuke ervaring om met hun samen te werken.

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
Dubai 24: de Belgen aan de start