Home > Historic > Tour de Corse Historique vertrekt vandaag

Tour de Corse Historique vertrekt vandaag

Vandaag vertrekt in de hoofdstad Porto-Vecchio de 18de editie van de Tour de Corse historique. Her en der is er een Belgisch tintje waar te nemen.

De Tour de Corse Historique loopt van vandaag dinsdag 9 oktober, tot en met zaterdag 13 oktober. Het wordt een rally voor historic wagens over 840 kilometer, waarvan er 330 tegen de tijd worden gereden.
Het veld wordt verdeeld in twee klassen: de VHC (competitiewagens, véhicules historiques de course) en de VHRS (regularity wagens, Véhicule Historique de Régularité Sportive). Voor beide klassen geldt regelmaat (regularity) als de bepalende factor in het klassement. De VHRS worden wel ingedeeld in drie gemiddelden: hoge snelheid, medium en laag.

Aan de start heel wat bekend volk als rallylegende Didier Auriol, Serge Cazaux (huidig leider van het European Historic Rally Championship), Didier Calmels (voormalig stichter van het vroegere Lola Formula 1 team met Gérard Larrousse) of Philippe Bouffier, de vader van ralllyrijder Bryan Bouffier. Maar her en der wappert er ook een Belgisch vlagje, zoals bij Patrick Deblauwe (VHC, Porsche 911), Alain Lopes (VHC, Porsche 911 Carrera), Christian Kelders (VHC, Porsche 911 Carrera RS), Arnold Herremans (VHC, Porsche 914), Kurt Deklerck (VHRS/M Porsche 911) of Jose Lareppe (VHRS/M, Opel Ascona).

Vandaag is er de ceremoniële start en de shakedown, dan gaat het voor vier dagen over de prachtige wegen van het Franse eiland tot de finish op zaterdag.

(foto: tourdecorse-historique.com)

You may also like
WRC: de 10 overwinningen van Thierry Neuville
WRC Corsica: reacties na de finish
WRC: Evans slaat terug, Neuville verspeelt de leiding
WRC Corsica: reacties na dag twee