Home > #Hoofdnieuws > WRC: Evans slaat terug, Neuville verspeelt de leiding

WRC: Evans slaat terug, Neuville verspeelt de leiding

Elfyn Evans (Ford) heeft de rollen opnieuw omgedraaid in de Rally van Corsica. In de eerste zondagproef was het zijn beurt om een knalprestatie te leveren. Hij verdrong onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) van de leidersplaats door maar liefst 16 seconden sneller te zijn, evenveel tijd als Neuville gisteren won op hem.

De Brit heeft nu een voorsprong van 11,5 seconden, met enkel nog de Powerstage te gaan. Het zag er deze ochtend nochtans goed uit voor Neuville, maar al vanaf de eerste split verloor hij veel tijd (+7,5 sec). De voorsprong van Evans bleef groeien, een serieuze domper voor onze landgenoot.

Evans sprak na afloop van een goede proef. “Het was niet perfect, maar ik ging wel vol en in het algemeen een uitstekend resultaat voor ons.

Ik heb werkelijk alles gegeven, maar de wagen bewoog heel veel op de baan en ik zat op de limiet”, aldus een duidelijk ontgoochelde Neuville.

Uiteindelijk won Evans ook met overmacht de proef. Verder is er geen verandering in de stand, Ott Tänak (Toyota) slaagde er niet meer in om Teemu Suninen (Ford) voorbij te gaan naar plaats vijf. Om 12u18 gaat de Powerstage voor extra punten van start.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini