Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: reacties na de finish

WRC Corsica: reacties na de finish

De Rally van Corsica 2019 gaat de geschiedenis in als de 10de overwinning van Thierry Neuville. Na zo veel spanning hadden de toppers ook het één en ander te zeggen.

Thierry Neuville (Hyundai): “Toen we het team zagen juichen, wisten we meteen wat er aan de hand was. Ik ben ontgoocheld voor Elfyn, die dit weekend misschien wel de beste was. Toch verdienen wij de overwinning ook, we gingen heel de tijd vol en gaven nooit op. Gisteren hebben we de basis gelegd voor onze overwinning met een uitstekende namiddag. Het is een dubbel gevoel voorlopig, maar we zijn vooral heel blij met deze overwinning.”

Elfyn Evans (Ford): “Dat we vandaag nog verliezen is moeilijk te vatten. Het hoort bij de rallysport, hetzelfde gebeurde gisteren met Tänak. Natuurlijk zijn we nu zeer ontgoocheld. Volgens mij reden we  zelfs lek op een recht stuk, op een steen in het midden van de weg. De impact was meteen voelbaar. We probeerden de schade nog te beperken nog maar het ging echt niet. Gelukkig staan we nog op het podium, maar dit is niet waar we vandaag voor gingen.”

Sébastien Ogier (Citroën): “Gezien onze pech is dit een goed resultaat. In de Powerstage wilde ik geen risico meer nemen omdat ik toch niets meer kon doen. Vooral de finish halen was vandaag belangrijk.”

Ott Tänak (Toyota):Over het algemeen is dit een teleurstellend resultaat. Ik besef wel dat we dit jaar de snelheid hadden in een rally  waar ik vroeger helemaal niet van kon genieten. Dat is zeker iets om mee te nemen. We verzamelden nog enkele punten dus het gevecht in het WK-klassement gaat gewoon door!”

Dani Sordo (Hyundai):Het doel was om de constructeurspunten veilig te stellen. Op sommige proeven hadden we te weinig snelheid waardoor we niet voor het podium konden meespelen. Dit resultaat is wel heel goed voor de spanning in beide kampioenschappen.”

Teemu Suninen (Ford): “Ik ben heel blij met ons tempo dit weekend. Dit is een heel mooi resultaat voor ons waar we veel vertrouwen uithalen voor de toekomst.”

Andrea Adamo (teambaas Hyundai): “Ik voel me eigenlijk schuldig. Het is verschrikkelijk om zo een rally te verliezen. Elfyn verdiende het dit weekend. We weten zelf hoe het voelt maar dit is zo spijtig. Natuurlijk zijn we blij met de overwinning, voor het hele team, dat zo hard werkte gedurende het hele weekend. We moeten nu voortbouwen op deze overwinning. Nu zijn we zelfs leider in beide klassementen, helemaal niet verwacht. Het zal nu zaak zijn dit vast te houden en daar zullen we heel hard voor moeten werken, maar we zijn er zeker klaar voor.”

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden