Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: reacties na dag twee

WRC Corsica: reacties na dag twee

Vandaag was er opnieuw heel wat om over na te kaarten aan de finish van dag twee in de Rally van Corsica. Thierry Neuville nam na een sterke prestatie de leiding en geeft net als enkele andere toppers uitleg over deze zaterdag.

Thierry Neuville (Hyundai): “Iedereen reed vandaag op de limiet en dan kan er veel gebeuren, kijk naar Tänak. Ook als je vol gaat, moet je fouten kunnen vermijden en daar slaagden we vandaag in. Deze ochtend ging het niet zo goed en had ik moeite om het tempo op te drijven. In de namiddag vond ik het vertrouwen terug en kon ik vol gaan. We zaten in een goede positie dus was het belangrijk om zonder risico’s een hoog ritme aan te houden. Dat ging bijzonder goed, met de leiding als resultaat. Hopelijk kunnen we morgen deze prestatie herhalen.”

Elfyn Evans (Ford): “Deze ochtend ging alles nog goed, maar vanmiddag ging het snel bergaf. Ik hield er wel rekening mee dat ik enkele seconden zou verliezen op de laatste proef, maar zeker geen 16 seconden. Dat is gigantisch en het kwam toch een beetje als een shock binnen. Het verschil blijft echter slechts vier seconden, dus gaan we zeker nog vechten voor die overwinning.”

Sébastien Ogier (Citroën): “Ik ben blij om, met de snelheid die we dit weekend maar hebben, op het voorlopige podium te staan. Dat is zeker een beloning omdat we vandaag bleven doorzetten. Vooral deze middag voelde ik me goed. We hebben zeker enkele positieve dingen om mee te nemen die ons moeten motiveren om te blijven vechten tot het einde.”

Dani Sordo (Hyundai):We hadden een goed ritme vast vandaag, maar Ogier is wakker geworden en ging als een gek tekeer. Ik zal proberen om morgen mijn niveau nog te verbeteren om het podium te halen. We moeten wel slim blijven rijden en zeker niet onnodig punten verspelen voor het kampioenschap. We kunnen deze kans niet laten liggen om punten af te snoepen van Toyota.”

Ott Tänak (Toyota): “Die lekke band valt moeilijk uit te leggen. Ik remde in een trage bocht en ging misschien een beetje te wijd. Er volgde een klein contact maar we hadden wel schade aan het wiel waardoor we direct lek reden. Na enkele kilometers beseften we dat we moesten stoppen om de wagen niet te beschadigen. Morgen moeten we proberen de schade te beperken.”

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden