Day

mei 4, 2018

Russisch duel op de Canarische eilanden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”] Aleksey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) ging vanmorgen dadelijk in de aanval op KP1 in de Rally van...
Read More

Sébastien Buemi blikt vooruit op zonnige 6 Uur Spa

Sébastien Buemi start morgen vanaf de pole in de 6 Uur van Spa met de #8 Toyota. Aanvankelijk was het de andere Toyota die vanaf de eerste plaats vertrok. “Al dan niet starten vanaf de pole is eigenlijk niet zo belangrijk, zeker niet in een uithoudingsrace”, aldus Buemi. 

BREAKING: Alonso debuteert alsnog vanaf pole!

De #8 Toyota Gazoo Racing TS050 van Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi start morgen om 13u30 vanaf de pole in Spa. Aanvankelijk was die eer voor de zusterwagen, de #7 van Kobayashi-Conway-Lopez. De wedstrijddirectie schrapte de rondetijden van de #7 omdat de benzinedebietmeter niet conform was.

Güven pakt de eerste in Porsche Benelux

De Porsche GT3 Cup Challenge startte in Spa meteen met een spectaculaire wedstrijd. Heel wat incidenten en twee safety cars weerhielden Alessio Rovera er niet van de eerste race te winnen, terwijl Ayhancan Guven (Attempto) de beste Benelux Porsche-rijder was.

Pietro Fittipaldi gewond tijdens kwalificatie 6 Uur Spa

De #10 Dragonspeed LMP1 ging tijdens de kwalificatie in de Raidillon van de baan. Het incident zorgde ervoor dat de sessie voor langer dan 45 minuten werd stilgeled. Pietro Fittipaldi, de Braziliaan die de wagen bemande op het moment van de crash, heeft vermoedelijk een beenbreuk in beide benen opgelopen.

Maxime Martin: “Nog ruimte voor verbetering”

Morgen om 13u30 start de #97 Aston Martin Vantage AMR van Maxime Martin vanaf de achtste plaats in LMGTE Pro. De Aston ging meer dan twee volledige seconden trager dan de snelste Ford GT. “De wagen is nog niet pico bello afgesteld, er is zeker nog ruimte voor verbetering”, aldus Martin.

Toyota en Alpine op pole 6 Uur van Spa

De #7 Toyota LMP1 (Kobayashi-Lopez-Conway) heeft met een snelste ronde van 1’54.583 de pole positie veroverd voor de 6 Uur van Spa. De andere Toyota met Alonso, Nakajima en Buemi was met 1’54.962 iets trager. 

Mercedes start sterk in DTM

In Hockenheim is het seizoen van het DTM begonnen, met de eerste vrije trainingssessie. Paul Di Resta zette de eerste snelste tijd van het seizoen neer, voor zijn merk- en teamgenoten bij Mercedes, Gary Paffett en Lucas Auer.

Beroep Ford voor WRC Mexico nog in behandeling

Er is nog steeds geen ei gelegd in de affaire Ogier en de Mexicaanse Power Stage chicane… want na de hoorzitting van het beroep van M Sport heeft de FIA nog goed één à twee weken nodig om uitsluitsel te brengen over het al dan niet behouden van de diskwalificatie van de Franse wereldkampioen rally.