Home > #Hoofdnieuws > Maxime Martin: “Nog ruimte voor verbetering”

Maxime Martin: “Nog ruimte voor verbetering”

Morgen om 13u30 start de #97 Aston Martin Vantage AMR van Maxime Martin vanaf de achtste plaats in LMGTE Pro. De Aston ging meer dan twee volledige seconden trager dan de snelste Ford GT. “De wagen is nog niet pico bello afgesteld, er is zeker nog ruimte voor verbetering”, aldus Martin.

We moeten de limieten van de wagen nog wat aftasten. Het is tenslotte een nieuwe wagen en er is nog wel wat werk aan de winkel en het team werkt hard om de perfecte Balance of Performance te vinden”, vervolgt de Brusselaar. Hij kijkt wel optimistisch naar het seizoen: “De wagen is snel en ook heel betrouwbaar. De 6 Uur van Spa is de ideale vuurdoop voor onze bolide, en voor mij persoonlijk is het ook super om thuis te rijden. Het is het ideale kader voor een perfecte start van het seizoen.”

 De 24 Uur van Le Mans luurt om de hoek, en de 6 Uur van Spa is steevast de voorbereidende race bij uitstek voor de uithoudingsrace van het jaar. “Hoe het er dan aan toegaat, is altijd moeilijk in te schatten. De wagen krijgt ook een andere afstelling voor die race, dus het is koffiedik kijken hoe we het er daar vanaf zullen brengen. De samenwerking met het team en met mijn teamgenoten verloopt alvast goed, ik kijk uit naar meer!”

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
IMSA – Long Beach: winst voor Cadillac, Belgen hebben mindere dag
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Ring 24: met 10 Belgen aan de start