Home > Rally > ERC > Russisch duel op de Canarische eilanden

Russisch duel op de Canarische eilanden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Aleksey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) ging vanmorgen dadelijk in de aanval op KP1 in de Rally van de Canarische Eilanden. Hij moest even Laurent Pellier voor zich dulden. De Fransman toonde in KP2 hoe snel hij wel kon zijn in de Peugeot 208 T16 R5. Maar de voornaamste zorg van de Rus was Gryazin met de Skoda Fabia R5. Lukyanuk zette dan vier opeenvolgende besttijden en schiep wat afstand tot de naaste achtervolgers, Gryazin en de Spanjaard Suarez in de Hyundai i20 R5.

De afsluitende proef van vandaag, een korte 1.44 km lange showproef, zag nog wel een onuitgegeven rangschikking met de Turk Orhan Avcioğlu (Škoda Fabia R5) snelst voor Fabian Kreim (Skoda Fabia R5), maar Lukyanuk bleef rustig aan de leiding, met 21 seconden voorsprong op Gryazin in het algemeen klassement. Voor Kreim zat er nog wel een bonus in want hij sprong nipt over Suarez naar de derde plaats van deze openingsdag op de Canarische eilanden. Gryazin leidt uiteraard het klassement van het ERC Junior U28, voor Kreim.

Von Thurn und Taxis, met onze landgenoot Bjorn Degandt naast zich op de Fabia R5, reden een regelmatige rally, met een 11de plaats in KP 8 als hoogste notering. Het levert hen aan het einde van deze eerste rallydag een 15de positie algemeen op.

Gevecht op scherpst van de snede in Under-27

Bij de ERC Junior U27 leidt de Est Martins Sesks op de Opel Adam R2. Maar slechts met het miniemste verschil, 7/10de van een seconde (!), op de Peugeot 208 R2 van de Portugees Gago Diogo. Derde in de tussenstand is de Spanjaard Llarena Efren, eveneens op een Peugeot 208 R2. Efren en Diogo verdeelden de scratchtijden onder elkaar en het was enkel maar de 2.5 seconden voorsprong die Sesks pakte op KP2 die hem deze avond op een voorlopige leidersplaats zet. Dat belooft voor morgen!

Op zaterdag zijn er nog twee lussen van drie proeven. De dag opent om 10u42 en de laatste proef wordt gestart om 17u01. Tegen 17u30 zou de uitslag, althans wat betreft de zege, in zijn definitieve plooi moeten vallen.

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan