Home > #Hoofdnieuws > Toyota en Alpine op pole 6 Uur van Spa

Toyota en Alpine op pole 6 Uur van Spa

De #7 Toyota LMP1 (Kobayashi-Lopez-Conway) heeft met een snelste ronde van 1’54.583 de pole positie veroverd voor de 6 Uur van Spa. De andere Toyota met Alonso, Nakajima en Buemi was met 1’54.962 iets trager. Na de frontlinie starten de twee Rebellion R13, respectievelijk de #1 met Lotterer-Jani-Senna en de #3 met Menezes-Laurent-Beche vanaf plaatsen drie en vier.  

De sessie kende twee rode vlaggen. De eerste duurde slechts enkele minuten, maar na een crash van de #10 Dragonspeed LMP1 werd de sessie voor langer dan 45 minuten onderbroken. In LMP2 pakt de #36 Signatech Alpine Malmut (Lapierre-Negrão-Thiriet) de pole.

Het verslag over de kwalificatie van LMGTE leest u hier. De wedstrijd start morgen om 13u30.

You may also like
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde
WRC Zweden KP8: Breen leidt, Tänak nadert