Home > #Hoofdnieuws > GRT zegeviert in ADAC GT Masters met voorzichtige start van de Belgen

GRT zegeviert in ADAC GT Masters met voorzichtige start van de Belgen

Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli hebben de tweede race van de ADAC GT Masters gewonnen. Het duo startte met de #63 GRT Lamborghini Huracan GT3 vanaf de tweede plaats. De andere GRT Lambo, die van Christian Engelhart en Rolf Ineichen, was polesitter, maar kwam als tweede over de lijn. Frédéric Vervisch en Nikolaj Rogivue begonnen en eindigden de race op plaats acht.

De enige Ferrari 488 GT3 op de deelnemerslijst werd derde met Dominik Schwager en Luca Ludwig achter het stuur. Met HB Racing maakt Ferrari als constructeur een comeback in de ADAC GT Masters. Plaats vier is voor de Precote Herberth Porsche 911 GT3 van Robert Renauer en Mathieu Jaminet. Zij eindigden net voor de HTP Mercedes-AMG GT3 van Markus Pommer en Maximilian Götz.

Vier Belgen in top vijftien

Iets later kwam de teamgenoot van Frédéric Vervisch, Nikolaj Rogivue, over de meet. De Aust Audi R8 LMS startte op de achtste plaats, en eindigt ook daar. Onmiddellijk daarna finishte de EFP Audi met Florian Spengler achter het stuur, de teamgenoot van Dries Vanthoor.

Alessio Picariello eindigt net buiten de top tien, op plaats elf. Met de Montaplast Audi en zijn teamgenoot Christopher Mies wonnen drie plaatsen tijdens de race. Na hen finishten Adrien De Leener en Klaus Bachler met de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche op plaats twaalf.

Foto’s © ADAC GT Masters

You may also like
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open
GT MASTERS: Jules Gounon naar ZVO Racing
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, Alpine Europa Cup
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen