Home > #Hoofdnieuws > Winst voor de Ferrari in Prototype & GT, Sluys-Schouten met zege in Supercar Challenge

Winst voor de Ferrari in Prototype & GT, Sluys-Schouten met zege in Supercar Challenge

De enige Ferrari 458 GT3 op het deelnemersveld, die van Geddie-Geddie, heeft de tweede race van de Prototype & GT Challenge gewonnen in Spa. De Ferrari eindigt daarmee voor de Ginetta Nissan G57 van Lequeux-Ueberecken, die het merendeel van de wedstrijd vooraan reed. Derde in het algemeen klassement zijn Ward Sluys en Bas Schouten met de BMW M4 Silhouette. Hun prestatie is goed voor de overwinning in de Supercar Challenge.

 De Lamborghini Super Trofeo van Oliver Freymuth kreeg in de laatste minuut een drive through, waardoor hij zijn vierde plaats in het algemeen klassement moet afstaan aan de Ligier LMP3 van Bakker-Ibran Pardo. Freymuth staakte ook meteen zijn race. Op vijf in het algemeen klassement en twee in de Supercar Challenge eindigden Verhagen en Meijer in hun BMW M4 Silhouette.

Op drie in de Supercar Challenge vinden we Daan Meijer met zijn Porsche 911 GT3. De Porsche van de broers Wauters kon de race aanvatten vandaag, na een crash gisteren en opgave voor de eerste race van het seizoen. Ze brachten hun wagen naar de negende plaats algemeen en de vierde plaats in de Supercar Challenge. Vijfde zijn Lamster-Wijtzes met hun Porsche.

Aangepaste uitslag race 1

Na de race kregen nog enkele wagens een penalty die de uitslag van de race veranderde. Zo was het niet Ueberecken-Lequeux die de racewinst op hun naam mogen schrijven, maar is die eer voor Leaney-Primrose (Norma M230 FC). Geddie-Geddie blijft derde in race 1.

Foto © Joel Vanderzijpen – Rally and Races

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
Supercar Challenge 2020: John De Wilde verdedigt zijn titel
BEC: drukke tijden voor Ward Sluys