Home > Circuit > ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen

ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen

Christian Engelhart en Michael Ammermüller (SSR Performance Porsche GT3 R) pakten vandaag de titel in het ADAC GT Masters-kampioenschap. Daarmee volgen zij Patrick Niederhauser en Kelvin van der Linde op. De race zelf werd gewonnen door Raffaele Marciello en Philip Ellis (Team HTP Mercedes-AMG).

Foto ©: ADAC GT Masters/Willem J Staat

Een grote crash tijdens de start ontsierde de laatste ADAC GT Masters race. Het was titelkandidaat Kelvin van der Linde (Rutronik Racing Audi) die na een slechte kwalificatie een ultieme poging waagde tijdens de start om zijn titelkansen levend te houden. In plaats daarvan ontketende hij een massacrash waar minstens vier wagens het slachtoffer van werden. De Zuid-Afrikaan zag daarmee de titel voor zijn ogen verdwijnen.

De race zelf werd gedomineerd door Raffaele Marciello en Philip Ellis. Marciello werd tijdens zijn openingsstint op de hielen gezeten door WRT Audi-rijder Mirko Bortolotti maar deze geraakte niet aan Marciello voorbij. Bortolotti – Ineichen eindigden uiteindelijk als tweede, voor Robert Renauer en Mathieu Jaminet (Precote Herberth Porsche). Engelhart en Ammermüller hadden genoeg aan hun vierde plaats om de titel te veroveren. Met drie overwinningen en verscheidende resultaten in de top vijf toonde het duo dit seizoen zeer consistent te zijn.

Onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor (WRT Audi) hadden vandaag een betere race en eindigden als zevende. Niels Lagrange (GRT Grasser Lamborghini) werd in een duel met een Audi van de piste geduwd, maar kon zonder erg verder en finishte uiteindelijk als 16e.

Massacrash ontsiert de laatste race
You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede