Home > Circuit > Verstappen vijfde in Grand Prix van China: “Ik heb het zelf verprutst”

Verstappen vijfde in Grand Prix van China: “Ik heb het zelf verprutst”

Max Verstappen eindigde als vijfde in de Grand Prix van China, na een chaotische slotfase. Tijdens een safety car in de tweede helft van de race besloten Verstappen en Daniel Ricciardo als enige uit de top zes een pitstop te maken. Na het binnenkomen van de safety car, ging Verstappen in de aanval bij Lewis Hamilton voor P3, maar hij kwam op het vuil en ging wijd. Max zakte terug tot de vijfde stek. Een hernieuwde poging om Hamilton te passeren was wél succesvol, daarna was het de beurt aan Sebastian Vettel. Verstappen en Vettel raakten elkaar echter bij de inhaalpoging van de Nederlander en de wedstrijdleiding gaf Verstapen een tijdstraf van tien seconden voor het incident. Ondanks dat hij als vierde over de streep kwam, viel Verstappen daardoor terug tot P5 in de eindrangschikking. Ricciardo passeerde op zijn verse banden al zijn concurrenten en won de race. Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas eindigden op P2 en P3.

Na afloop van de race geeft Max zijn fouten ruiterlijk toe: “Het is gewoon klote, maar ik heb deze race zelf verprutst. Bij Hamilton ging ik ging buitenom, maar daar lagen net wat te veel marbles, waardoor ik de auto verloor. Dat was jammer, maar toen lag eigenlijk nog alles open. Vervolgens zag ik dat Vettel het moeilijk had op zijn banden. Ik probeerde laat de bocht in te remmen. Daarbij blokkeerde ik mijn achterbanden een beetje en raakte ik hem. Dat is natuurlijk mijn fout. Het is niet wat je wil, maar helaas gebeurde het.

Op de vraag of hij niet beter had kunnen wachten met zijn inhaalpogingen, antwoordt de Nederlander: “Achteraf is het altijd heel makkelijk om dat te zeggen, maar in deze situatie had ik beter wel kunnen wachten. Ik kan het nu echter niet meer veranderen. Misschien wilde ik te snel naar voren. Op dit moment loopt het even niet soepel. Dat deed het vorig jaar ook niet, maar nu is het de bedoeling om dat proberen om te draaien. Het betekent echter niet direct dat ik rustiger aan moet doen. Het is erg ongelukkig dat deze dingen gebeuren. Ik zal alles gaan analyseren en sterker proberen terug te komen.”

Verstappen bood onmiddellijk na de race ook zijn verontschuldigingen aan bij Vettel: “Ik denk dat we allemaal wel eens in deze positie hebben gezeten, dus als rijders onder elkaar kunnen we hier goed over praten.” Dat teamgenoot Ricciardo de race won, geeft de snelheid van de RB14 weer, zo ziet ook Max: “De racepace was goed, maar zoals ik zei heb ik het zelf verprutst. Daniel heeft een super race gereden. De volgende keer proberen we dat met twee auto’s te doen.

(persbericht)

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener