Home > #Hoofdnieuws > Belgisch Solar Team zit 4de plaats op de hielen

Belgisch Solar Team zit 4de plaats op de hielen

Op de derde dag van het WK voor zonnewagens heeft het Belgische Solar Team heel wat tijd goedgemaakt. De studenten staan op de vijfde plaats, maar komen steeds dichter bij de top vier. Het Japanse team Tokai heeft amper 8 minuten voorsprong. 
De Belgische zonnewagen legde vandaag 574 kilometer af aan een gemiddelde snelheid van 72 kilometer per uur. Door de bewolking was dat trager dan de voorbije dagen, waardoor de race-strategie belangrijker werd. De Leuvense studenten zijn tevreden. Racepiloot Bert Longin: “We hebben een heel goede dag achter de rug, ondanks het weer. Gisterenavond hebben we nog lang vergaderd met de weerman en een aantal strategische beslissingen genomen. In de namiddag hebben we gas gegeven en zijn we dichter bij de nummers drie en vier geraakt.”
De KU Leuven-studenten zitten het Japanse team van de universiteit van Tokai op de hielen. Om 17 uur moeten alle zonnewagens stoppen met rijden en slaat het team de tenten op in de woestijn. Ze kamperen op amper 8 minuten van het Japanse team. Vanmorgen reden de studenten nog op een afstand van 70 kilometer van de Japanners, nu nog maar op drie kilometer. Ook de universiteit van Twente is niet veraf. “We gaan morgen volop voor de top 3. We hebben nog veel energie en morgen gaan we gas geven!”
You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama