Home > Electric > Elektrische formules trekken Belgen aan

Elektrische formules trekken Belgen aan

De Belgen worden stilaan fervente aanhangers van de elektrische formules. Na de pioniersrol van D’Ambrosio en de media aandacht rond de komst van Stoffel Vandoorne in de Formula e, keert op twee wielen Xavier Siméon, onze enige vertegenwoordiger in het MotoGP circus, zich nu naar de MotoE, de elektrische tegenhanger.

Het Zelos management en zijn huidige team Reale Avintia Racing kondigden vanmorgen de overstap van Siméon voor 2019 aan. Siméon zal samen met de Fransman Eric Granado een team vormen onder “esponsorama’, dat gelieerd is aan Reale Avintia.

In de top van de elektrische autosport, de Formula e, hebben we dus nu met D’Ambrosio en Vandoorne twee vertegenwoordigers, evenals een vertegenwoordiger in de top van de elektrische motorsport, MotoE, met Siméon. En vergeten we dan niet het team van KU Leuven dat met de “zonnewagen” geregeld goede resultaten boekt op wereldniveau, terwijl we met Saroléa in de motorwereld een Belgisch topmerk hebben dat zich enkel richt op de elektrische motoren.

En binnenkort bestormt de Chinese elektrische wagen Link&Co onze automarkt vanuit de Volvo fabrieken in Gent.

Toeval allemaal? Of krijgen de Belgen toch “ne kick van elektrik“?

 

(foto: esponsorama)

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama
Kalender Jaguar I-Pace e Trophy gekend