Home > #Hoofdnieuws > Al-Attiyah: winst in Marokko en wereldbeker

Al-Attiyah: winst in Marokko en wereldbeker

Nasser Al-Attiyah schreef vandaag de Rally van Marokkok op zijn naam. De Quatarees pakte met de Toyota Hi-Lux van het Belgische Overdrive team de leiding over nadat topfavoriet Sebastien Loeb met de fabrieks Peugeot 3008 DKR tweemaal lek reed in de laatste etappe van vandaag. Deze overwinning betekent meteen ook een nieuwe wereldbeker in de Cross-Country Rally voor Al-Attiyah.

Onze landgenoot Tom Colsoul, navigator voor de Pool Przygonski op de Mini John Cooper Works Rally X-Raid, had ook nog een rekenkundige kans op de wereldbeker maar stond voor een onmogelijke opdracht want de Rally van Marokko zag een niet gering aantal topvedettes aan de start. Zo was er Carlos Sainz op de andere Peugeot 3008 DKR, maar hij kreeg mechanische pech, en Nani Roma (Mini) eindigde op een 4de plaats. De 3de plaats van Prygonsky en Colsoul is dus zonder meer een exploot.

De meeste aandacht ging echter uit naar de “wereldtitel” van Al-Attiyah en de prestatie van het Overdrive Team van Jean-Marc Fortin. Vermelden we nog een 6de plaats van Aron Domzala, aan het stuur van de andere Toyota van Overdrive Racing.

Stéphane Prévot, die navigeerde dan weer Bernhard Ten Brinke (Toyota Overdrive) en eindigde op de 11de plaats.