Home > Electric > VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede

VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede

Op zondag 10 maart zullen Filip Dewulf en Kurt Maes (samen het “Electric Motorsport Team“) de rallysprint van Moorslede openen met een hybride 000-veiligheidswagen.

Het duo rijdt een Kia Niro Hybrid van de Roeselaarse Kia-dealer.  Dit initiatief is het begin van het “eco-project 2019”, waar Electric Motorsport Team al een drietal jaar voor gaat. Naast deze deelname in Moorslede, rijdt het team ook nog in april in Nieuwpoort (Drivers Days) en in september in de E-rally in Roeselare.   In die events rijden ze dan wel een elektrische versie van de Niro voor.

Waarom geen Eco categorie?

Net nu het eco-thema heel actueel is, wordt het tijd om na te denken over hoe rally groener en ecologischer kan, zowel voor organisatoren, overheden en federaties. “Rally zoals hij nu bestaat helemaal verbieden, hoeft zeker niet, daarvoor zijn wij allen teveel fan. Maar een eco-categorie binnen een kampioenschap zou wel leuk zijn en een verfrissende aanvulling. De FIA en buurland Frankrijk hebben al een kampioenschap E-Regularity rally Trophy”, geeft copiloot Kurt nog mee.

Een ander leuk feit is dat de wagen werd beletterd door de cursisten van de opleiding “reclamebeletteraar” uit Syntra West. Zij zetten achteraf de wagen nog te kijk op hun infodagen op campus Brugge.

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama
Kalender Jaguar I-Pace e Trophy gekend