Home > Electric > Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV

Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV

Extreme E gaat samenwerken met Spark Racing Technology in de ontwikkeling van een volledig elektrische SUV voor de eigen off-road race serie.

Spark Racing Technology zal de basis ontwerpen volgens strikte richtlijnen zodat een volledig gehomologeerd frame aan de diverse teams kan worden overgemaakt. Daarna kunnen de deelnemende teams hun eigen aandrijfgroep en carrosserie ontwikkelen. Spark Racing Technology zal zo een stalen buizenframe, ophanging en schokdempers, remmen en een stuurinrichting leveren, evenals de crash structuur en de rolkooi. Een prototype test is voorzien voor juli van dit jaar, in samenwerking met Continental Tyres.

De teams kunnen een eerste levering van 12 wagens verwachten van Spark Racing Technology in maart 2020. De eerste collectieve tests met de Extreme E wagens zijn voorzien voor de zomer van 2020 en de eerste race staat gepland in januari 2021.

Op de foto zien we links Alejandro Agag, CEO van de Formula E en Theophile Gouzin, technisch directeur van Spark Racing Technology

You may also like
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama
Kalender Jaguar I-Pace e Trophy gekend