Home > #Hoofdnieuws > Magnus vicekampioen F.Renault 2.0 NEC

Magnus vicekampioen F.Renault 2.0 NEC

Gilles Magnus vocht voor wat hij waard was maar het mocht niet baten. Hij eindigde de tweede race van het weekend in de Formule Renault 2.0 op de 10de plaats, op de staart van R-ACE teamgenoot Michael Benyahi (foto rechts). Maar Magnus moest hoedanook voor de Marokkaan te eindigen. Dat bleek een onmogelijke opdracht voor de Antwerpenaar die op de 14de plaats diende te beginnen aan de race. Michael Benyahi, de auteur van een zeer regelmatig seizoen, wordt dus de Northern European Cup (NEC) kampioen voor het seizoen 2017.

Een bijzonder zuur weekend waarschijnlijk voor Gilles Magnus, die zich de kansen op het kampioenschap in race 1 uit handen zag genomen nadat hij een onterechte drive-through afwerkte voor een inbreuk op “track limits”. De feitenrechters vergisten zich maar de raceleiding kwam niet terug op de verkeerde beslissing.

De race zelf werd gewonnen door de Chinees Yifei Ye voor Fransman Sacha Fenestraz . Het werd zijn tweede zege van het weekend.

foto: neccup

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault