Home > #Hoofdnieuws > Hyundai kent zwarte dag, Meeke leidt in Spanje

Hyundai kent zwarte dag, Meeke leidt in Spanje

Hyundai moet in Spanje de kelk letterlijk tot de bodem ledigen. Na de problemen van Thierry Neuville eerder vandaag, verloor het Koreaanse merk deze namiddag op enkele minuten tijd ook de wagens van Dani Sordo en Andreas Mikkelsen. Beide rijders reden… tegen dezelfde rots en braken de stuurinrichting. Weg titel bij de rijders, weg zege in Spanje en weg titel bij de constructeurs. Ondertussen gaat de strijd om de zege op de Catalaanse asfaltwegen tussen Kris Meeke, Sébastien Ogier en Ott Tänak. Het trio wordt gescheiden door amper 15 seconden.

Vier proeven deze namiddag en driemaal draaide Sébastien Ogier de snelste tijd. Thierry Neuville toonde zijn weerbaarheid door na de problemen van KP9, in KP10 als eerste af te tikken, maar veel zal het niet meer baten.

“Ik denk dat we beter verdienden, vandaag. We kenden hydraulische problemen op het einde van KP8 en moesten alles doen om de auto weer gestart te krijgen. We deden dat, maar zonder hydraulica ging het tijdens het remmen fout op de verbinding. We gingen rond en beschadigden het achterste van de wagen. We kwamen vervolgens te laat aan de start van de KP9 en kregen 30 seconden tijdstraf. Tijdens de service deed het team wonderen om de wagen weer aan de gang te krijgen en vanaf dan ging het behoorlijk goed. De rally is ondanks, deze frustrerende dag, niet over en dit is niet representatief voor wat we waard zijn. We moeten de motivatie vinden om verder aan te vallen, maar andere rijders kunnen ook problemen krijgen en met nog zes proeven op zondag is alles nog mogelijk.”

Op zondag is er amper tijd om te ademen, want de zes proeven hebben enkele een tankstop als  rustmoment. Er staan 74,26 km met de 6.28 km van L’Albiol, 16.35 km van Riudecanyes en de 14,50 km van Santa Marina als Powerstage.

Tussenstand na DAG 2:

1    K. Meeke    P. Nagle    Citroën C3 WRC    2:16:21.1
2    S. Ogier    J. Ingrassia    Ford Fiesta WRC    +13.0
3    O. Tänak    M. Järveoja    Ford Fiesta WRC    +14.5
4    J. Hänninen    K. Lindström    Toyota Yaris WRC    +34.0
5    T. Neuville    N. Gilsoul    Hyundai i20 Coupe WRC    +53.2
6    E. Lappi    J. Ferm    Toyota Yaris WRC    +1:22.1
7    M. Østberg    T. Eriksen    Ford Fiesta WRC    +1:39.8
8    S. Lefebvre    G. Moreau    Citroën C3 WRC    +2:00.7
9    E. Evans    D. Barritt    Ford Fiesta WRC    +3:15.1
10    E. Camilli    B. Veillas    Ford Fiesta R5    +5:40.8