Home > #Hoofdnieuws > Charles Leclerc is kampioen

Charles Leclerc is kampioen

In Jerez werkten de Formule 2 en de GP3 vandaag hun eerste races van het weekend af. Het was afwachten of Charles Leclerc de beslissing in het F2 kampioenschap kon forceren. De Monegask deed dat met brio!

Leclerc: F2 kampioen 2017

Leclerc kon in de F2 wedstrijd de zege grijpen vanop pole. Hij controleerde de race, wisselde zijn zachte banden tijdens de verplichte pitstop en werd in feite nooit bedreigd. Toch zag het er nog even naar uit dat Oliver Rowland (DAMS) zijn kansen gaaf zou kunnen houden toen Leclerc duidelijk vertraagde in de slotronde. De Prema rijder zat compleet door zijn banden maar redde op de lijn de overwinning, met 0.2 seconden voor op Rowland. Luca Ghiotto mocht op de derde trede.
Met deze laatste zege beslist Leclerc dus het F2 kampioenschap en mag hij beginnen dromen van zijn F1 debuut, zonder twijfel volgend seizoen, als Ferrari Academy rijder bij het satelliet team van Sauber.

GP3: Fukuzumi houdt alles onder controle

In de GP3 verliep alles zeer rustig. De Japanner Fukuzumi leidde er met een zege vanop pole een ART triootje. Enkel puntenleider Russell kon bij de start voorbijglippen aan Jack Aitken. De Brit Ticktum (DAMS) doorbrak de ART hegemonie met een 4de plaats, voor Anthoine Hubert.
In het kampioenschap vergroot Russell (180 punten) verder zijn voorsprong op Aitken (136), terwijl Fukuzumi (128) zijn greep op de derde plaats verstevigt. Hubert sluit als 4de in de tussenstand dit exclusieve ART rijtje af.

(foto: fiaformula2)

 

 

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)