Home > Circuit > E-Circuit: een overzicht van deze week

E-Circuit: een overzicht van deze week

  • TCR Europe Simracing – Het virtuele TCR Europe kampioenschap is alweer toe aan zijn derde ronde vanavond. Er wordt geracet op de Hungaroring en de actie is live te volgen vanaf 19 uur op de sociale media-kanalen van TCR Europe.

  • Formula E Race at home challenge – Na alle heisa rond het vals spelen van Daniel Abt, wordt er dit weekend opnieuw geracet in de virtuele Formula E. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne staat tweede in de algemene tussenstand. De race wordt verreden op zaterdag en is te volgen via de Facebookpagina van de organisatie (Abb Formula E).

  • SRO E-Sport GT Series – Het is alweer bijna twee weken geleden dat de virtuele SRO-race op de Nürburgring werd betwist. Deze zondag, om 13u45, zal men de voorlaatste ronde rijden en dit op het Circuit van Barcelona. De Brit Ben Barnicoat staat momenteel aan de leiding in het klassement.

  • IMSA iRacing Pro Series – Ook het Amerikaanse IMSA-kampioenschap is volop bezig met het virtuele racen. Morgen start men op VIRginia International Raceway met een veld van 50 GTE-wagens. Hier kan u evenzeer een landgenoot aan het werk zien genaamd Laurens Vanthoor.

  • Formule Renault Esport Series – Het Formule Renault kampioenschap is relatief laat op de virtuele trein gesprongen. Deze vrijdag organiseren zij hun eerste simrace omstreeks 19 uur. De piloten nemen het maar beter serieus, want elke wedstrijdwinnaar krijgt een Hankook racebandenset gesponsord voor hun races van komend seizoen.

  • World RX Esport Series – Een virtuele discipline die u hier regelmatig ziet voorbijkomen, is de World RX Esport Series. De race wordt deze zondag verreden op het circuit in Abu Dhabi. Onze rallycrossman Johan zit al vol ongeduld te wachten.

  • Virtual Belcar & Zolder Touring Cup – Na de eerste succesvolle races van dit Belgische virtuele kampioenschap, trekken de deelnemers dit weekend naar het circuit van Zolder. De Zolder Touring Cup rijdt op zaterdag een 4 uur-durende race, de Virtual Belcar rijdt op zondag een race van 3 uur. Uiteraard kan u deze races hier bij ons volgen.

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open