Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: Pau F4 – F3 – F Renault met Ugo Dewilde en Max Defourny

In een notendop: Pau F4 – F3 – F Renault met Ugo Dewilde en Max Defourny

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • Alex Peroni (Fortec Motorsports) brak het aureool van onoverwinnelijkheid van R-ace in 2017. Vanmorgen haalde hij de pole en de Australiër verzilverde met zijn eerste zege in de Formula Renault Eurocup. Op het Pau stratencircuit was hij sneller dan Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) en Robert Shwartzman (R-ace GP). Laatstgenoemde leidt nu de tussenstand. Onze landgenoot Max Defourny tikte als vijfde aan.
  • De derde en laatste race in het Franse Formule 4 weekend was opnieuw een zege voor Arthur Rougier. IN een geanimeerde race ging hij voor aan Hugo Chevalier en Stuart White. Voor de Belgen zat er een 12de positie in voor Ugo De Wilde (foto) en een 13de eindplaats voor Amaury Cordeel.
  • Maximilian Günther (Prema Powerteam) won de 9de race van het FIA Formula 3 European Championship, officieel de ‘Grand Prix de Pau’. De Duitser die vorig jaar nog vicekampioen werd, won op een zonovergoten stratencircuit voor Callum Ilott (Prema Powerteam) en Ralf Aron (Hitech Grand Prix). Joel Eriksson (Motopark) is de leider in de tussenstand, met gelijke punten aan Lando Norris maar met één overwinning meer op zijn coonto. De Zweed eindigde op de 5de plaats achter Harrison Newey (Van Amersfoort).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault