Home > #Hoofdnieuws > Bex, Volders en Snoeijers winnen in Valkenswaard

Bex, Volders en Snoeijers winnen in Valkenswaard

Zondag 21 mei werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard de tweede wedstrijd tellende voor het Nederlands kampioenschap rallycross verreden. Met opnieuw een mooi veld van zowat 50 deelnemers verdeeld over de klassen Super1600, SuperTouringcars plus en min 2000cc is er merkelijk beterschap bij onze noorderburen. Allicht is ook de BelNed-cup daar niet geheel vreemd aan. Onder meer onze landgenoot Ludo Helven staat mee achter dit initiatief waar de BK-wedstrijden verreden te Maasmechelen (Duivelsbergcircuit) en de NK-wedstrijden verreden op het Eurocircuit in rekening kunnen worden gebracht voor een klassering. Helven zocht en vond sponsors om een mooie prijzenpot te koppelen aan deze BelNed-cup.

In de klasse Super1600 won de Nederlander Marcel Snoeijers met zijn Renault Mégane voor onze landgenoten Joel Strackx (Honda Civic) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3).

Bij de SuperTouringcars (= Supernationals) onder 2 liter  was Steve Volders alweer de beste met zijn Ford Fiesta. Volders mag dus weer met vertrouwen uitkijken naar de twee manche voor het Europese kampioenschap bij de Touringcars die volgend weekend in het Britse Lydden wordt verreden. Dave Van Beers werd knap tweede met een Renault Clio die van een nieuwe krachtbron voorzien werd.  De Nederlander Ron Snoeck werd derde nadat bleek dat onze landgenoot Glenn Cools hem had ingehaald onder een gele vlag-situatie.

Kristof Bex (1ste), Bert Bosmans (2de) en Luc Maris (3de) zorgden in de klasse SuperTouringcars boven 2000cc voor een volledig Volvo-podium.

De volgende wedstrijd op het Eurocircuit staat gepland op zondag 11 juni.

(foto’s J Moons en Pers Eurocircuit)