Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop

Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop

Wie denkt aan de 24 Uur van Spa denkt ook aan regen. Om 18 uur trok de eerste bui over het circuit wat meteen voor chaos zorgde. Sommige rijders bleven doorgaan op slicks terwijl andere teams meteen eieren voor hun geld kozen en de pits binnenkwamen voor regenbanden.

Foto ©: Haupt Racing Team

Diegene die niet voor regenbanden binnenkwamen waren er aan voor de moeite. Chris Mies (Audi Sport Team Attempto) bleef echter doorrijden op slicks en verloor daardoor meer dan 40 posities. De regen zorgde anderzijds ook voor enkele opportuniteiten. Audi Sport Team WRT maakte daar slim gebruik van met als resultaat dat Kelvin van der Linde in de top 20 kon binnendringen.

Momenteel is de piste weer zo goed als droog en is het Maro Engel (Mercedes-AMG Team HRT) die aan de leiding rijdt, voor twee Audi van Max Hofer (Attempto Racing Audi) en Benjamin Goethe (WRT Audi). Laurens Vanthoor kon mooi opklimmen tot de vijfde positie in de KCMG Porsche.

Ondertussen kwam ook het nieuws binnen dat Jack Aitken en Davide Rigon het relatief goed stellen na het zware ongeval eerder in de race.

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: deze rijders nemen de start
Spa 24: Marciello stormt naar de pole