Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Marciello stormt naar de pole

Spa 24: Marciello stormt naar de pole

Voor het tweede jaar op rij is het Raffaele Marciello die de pole pakt voor de 24 Uur van Spa in een Mercedes-AMG. Hij dook onder de 2 minuten 18 en zet daarmee een nieuw kwalificatierecord op zijn naam.

Foto ©: Mercedes-AMG Motorsport

Het zag er lange tijd naar uit dat Mirko Bortolotti (Orange 1 FFF Lamborghini) de pole veroverde maar toen moest zijn landgenoot Raffaele Marciello nog de piste opkomen. Marciello (Mercedes-AMG Team AKKA ASP) hield er een verschroeiend tempo op na en reed in zijn eerste ronde de tijd van Bortolotti al aan flarden. Met een 2:17:949 zet de Mercedes-rijder het kwalificatierecord op zijn naam en pakt hij voor het tweede jaar op rij de pole voor de 24 Uur van Spa. Nicki Thiim reed met de Garage 59 Aston Martin naar de derde plek.

Laurens Vanthoor was de enige Belg die zijn kans mocht wagen in de Superpole. De Limburger eindigde op de laatste plaats, P20. Vanthoor & co zijn duidelijk nog op zoek naar de juiste afstelling op de KCMG Porsche maar zijn vastberaden om morgen terug te slaan. De race start morgennamiddag om 15 uur.

UPDATE: door het laattijdig verlaten van de pitstraat kreeg Nicki Thiim een tijdstraf, waardoor hij terugzakt tot op P8. Maro Engel (Mercedes-AMG Team HRT) verovert zo P3.

You may also like
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop