Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur

Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur

Na 4 uur koers is het momenteel de #37 WRT Audi Sport Team WRT van Lind – Frijns – Müller die aan de leiding ligt. De top 10 wijzigde de laatste twee uren continu, mede door een overvloed aan drive through-straffen. Op plek twee en drie vinden we de #88 Mercedes-AMG AKKA ASP en de #63 Orange 1 FFF Lamborghini

Foto ©: GT World Challenge

Meer dan vijftien wagens kregen al een drive through-straf wegens het niet respecteren van tracklimits. Een van de slachtoffers was onze landgenoot Laurens Vanthoor, die op dat moment in tweede stelling lag met de #47 KCMG Porsche. Hij viel terug, maar ondertussen maakte Maxime Martin heel wat tijd goed waardoor de Porsche momenteel op de vijfde positie ligt.

Ook broer Dries Vanthoor reed tot nu toe een perfecte race met Kelvin van der Linde en Charles Weerts. Met wat geluk door de verscheidende neutralisaties en safety car interventies klom het trio op van P54 naar P11. Weerts nam zonet het stuur over van Vanthoor en begint zo aan zijn eerste stint vandaag.

Andere Belgen doen het voortreffelijk

Ook in de andere klassen leverden de Belgen tot nu toe een goede prestatie. In Pro-AM rijdt Bertrand Baguette (Orange 1 FFF Racing Lamborghini) momenteel als tweede, voor onze andere landgenoot Louis Machiels (AF Corse Ferrari). In de Silver Cup doet Ulysse De Pauw (CMR Bentley) het uitstekend met een 9de positie in zijn klasse en 31ste algemeen. Baptiste Moulin (VS Racing Lamborghini) ligt er momenteel 14de, goed voor de 43ste plek algemeen.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open