Home > #Hoofdnieuws > Rallycross: Pauwels wint, Ide tweede

Rallycross: Pauwels wint, Ide tweede

Op het Britse circuit Lydden Hill nabij Dover werd vandaag de tweede manche van 5 Nations BRX gereden, het Britse rallycrosskampioenschap. Met Enzo Ide (Supercars) en Kobe Pauwels (Super1600) stonden twee landgenoten op de deelnemerslijst, en zij deden het uitstekend daar.

Kobe Pauwels, pas 16 jaar, maakte zijn debuut in de klasse Super1600. Dat deed hij met een Audi A1 van Volland Racing, een topteam in het Europese kampioenschap Super1600. En met de Russische teamgenoot Yuri Belevskiy kreeg Pauwels meteen serieuze concurrentie. Belevskiy leidde voerde dit jaar de stand aan in het Europese kammioenschap voor Super1600 na twee wedstrijden. Maar een mogelijke titel ziet Belevskiy aan zich voorbij gaan na de annulatie van de manche op de Nürburgring. Naar vandaag dan. De Super1600-rijders dienden hun heats samen te rijden met de heren en dames uit de klasse Supernationals. Maar dat deerde de heren niet, Belevskiy en Pauwels waren steeds vooraan te vinden. Sterker nog, Pauwels slaagde erin algemeen de beste tijd te rijden in de derde heat. In de finale stond Belevskiy op pole met de jonge Belg naast hem. Belevskiy kwam het snelst weg maar Pauwels volgde van nabij tot deze in de derde ronde de jokersectie voor zijn rekening nam. Daarna kon hij jagen op de Audi van Belevskiy en toen ook hij de joker gepasseerd was zag de Rus Kobe Pauwels met enige voorsprong naar de winst rijden bij zijn debuut in Super1600.

Bij de Supercars was Ide (Audi S1) meteen bij de les. In de ochtend was Enzo Ide reeds de snelste in de vrije training, een vorm die hij de hele dag zou doorzetten. Enkel de eerste heat was een kleine domper, Ide kreeg straftijd toebedeeld nadat deze de verplichte jokersectie niet had genomen. Maar de volgende reeks werd wel gewonnen voor zijn Britse teamgenoot Liam Doran. Na de heats wonnen Doran en Ide elk hun halve finale en in de finale kon Ide beslag leggen op de tweede plek net na Liam Doran die het circuit al langer kent. Die finale van de Supercars werd overigens in het donker verreden, wat prachtige beelden opleverde.

Zondag zes december wordt de derde manche van 5 Nations BRX afgewerkt waarbij onze landgenoten opnieuw hun opwachting maken. De Noor Andreas Bakkerud wordt dan de teamgenoot van Enzo Ide, hij neemt het stuur over van Liam Doran.

(foto’s 5 Nations BRX)

You may also like
Rallycross: Britten komen naar Spa
Trophée Andros: Start in Andorra
Rallycross: Belgen presteren opnieuw uitstekend in Lydden
Euro RX: Kobe Pauwels in Super1600