Home > #Hoofdnieuws > Rallycross: Belgen presteren opnieuw uitstekend in Lydden

Rallycross: Belgen presteren opnieuw uitstekend in Lydden

Vandaag werd op het Britse circuit Lydden Hill de derde manche van 5 Nations BRX, het Britse rallycrosskampioenschap, verreden. En net als op zaterdag prijkten twee landgenoten op de deelnemerslijst, met name Enzo Ide en Kobe Pauwels.

En opnieuw toonden beiden hun goede vorm in wat hun debuutweekend is op het circuit waar rallycross ontstaan zou zijn begin jaren ’70.

Bij de Supercars moest de Noor Andreas Bakkerud forfait geven, en dat gaf thuisrijder en WK-rijder Liam Doran de gelegenheid opnieuw het stuur in handen te nemen van de Audi S1, met technische steun van JC Raceteknik. En in dat team zagen we ook Enzo Ide die met Doran dus een stevige waardemeter en teamgenoot naast zich kreeg. Net als op zaterdag liet Ide de snelste tijd achter zijn naam noteren in één van de drie heats. Daarna won Ide ook nog eens zijn halve finale. Iets wat ook Liam Doran deed. Maar aangezien Ide in de halve finale een snellere tijd liet noteren dan Doran mocht onze landgenoot net als in de tweede manche starten vanop pole. En ditmaal lukte Ide de kopstart tegen over een Doran die met meer ervaring op zak ook nog eens meer parcourskennis heeft. Maar in de tweede ronde maakte Ide een klein foutje in Chessons drift en wanneer hij daarna in de jokersectie ook nog eens even werd gehinderd door een deelnemer met technische problemen werd de tweede plek in het zog van Doran het hoogst haalbare. “Ik ben echter heel tevreden over mijn weekend, zeker als je je kan meten met een WK-rijder als Liam Doran“, gaf Ide later aan.

In Super1600 zagen we met Kobe Pauwels een tweede landgenoot aan het werk. Pauwels, nog maar 16, liet opnieuw zijn kunnen zijn en klokte in de tweede heat de snelste tijd met de Audi A1 van Volland Racing. In de finale zat Pauwels bij de start echter letterlijk in de tang van zijn tegenstanders Yuri Belevskiy en Robert Vitols. Dat leidde tot een spin. Onze jonge landgenoot kon wel zijn weg voortzetten en spurtte nog naar de tweede plek maar had te veel tijd verloren om winnaar Belevskiy nog onder druk te kunnen zetten.

(foto 5 Nations BRX)

You may also like
Rallycross: Britten komen naar Spa
Trophée Andros: Start in Andorra
Rallycross: Pauwels wint, Ide tweede
Euro RX: Kobe Pauwels in Super1600