Home > #Hoofdnieuws > F1 Sakhir: Bottas is een fractie sneller dan Russell en Verstappen in Sakhir

F1 Sakhir: Bottas is een fractie sneller dan Russell en Verstappen in Sakhir

Foto ©: Mercedes Petronas AMG F1

De kwalificatie van deze avond op het circuit van Sakhir liet niet te wensen over. De afwezigheid van Lewis Hamilton zorgde voor extra spanning bij Bottas en Verstappen die een uitgelezen kans kregen. Valtteri Bottas kwam er als beste uit en pakt de pole. Het was een echte nagelbijter. George Russell werd op amper 0,02 seconden tweede. Max Verstappen werd derde en ook hij strandde op een fractie (0,05 sec.) van Bottas. Morgen is er de race om 18u10.

Q1: Geen verrassingen in het eerste deel

Voor het eerst in zijn carrière is Nicolas Latifi sneller dan zijn teamgenoot. Debutant Jack Aitken die de plek van George Russell inneemt kon zich net niet voor zijn Canadese teamgenoot plaatsen. Latifi en Aitken starten morgen als zevent- en achttiende. De andere debutant Pietro Fittipaldi start morgen als laatste. De Braziliaan die Romain Grosjean vervangt, had ook al enkele onderdelen laten vervangen. Op de laatste rij krijgt hij het gezelschap van Kimi Räikkönen. Kevin Magnussen is de laatste die zich niet voor Q2 kon plaatsen en start morgen als zestiende.

Q2: Alex Albon out

Toch wel enkele verrassingen in het tweede deel van de kwalificatie. Lando Norris die te vroeg voor zijn laatste snelle rondje ging, vond niet genoeg ruimte en raakte niet verder dan de vijftiende plek. Antonio Giovinazzi mag tevreden zijn over zijn kwalificatie. De Italiaan start morgen als veertiende en doet daarmee een stuk beter dan teamgenoot Räikkönen. Sebastian Vettel zal ook teleurgesteld zijn met zijn prestatie. De Duitser kwam in zijn Ferrari niet verder dan een dertiende plaats. Charles Leclerc deed veel beter met een zesde plaats. De grootste ontgoocheling is Alex Albon. De Red Bull-rijder kon geen vuist maken in het tweede deel en start pas als twaalfde in de race. Esteban Ocon start morgen als elfde en zal ook ontgoocheld zijn. De Fransman heeft voor de race wel vrije bandenkeuze.

Q3: alles op een zakdoek

Vallteri Bottas heeft gedaan wat hij moest doen. De Fin pakt de pole positie voor de tweede race op het circuit van Sakhir, Bahrein. Hij was amper 0,02 seconden sneller dan teamgenoot George Russell, die het ook fantastisch heeft gedaan. De jonge Brit vervangt dit weekend Lewis Hamilton en mag morgen op de eerste rij vertrekken. Max Verstappen strandde op amper 0,05 van de pole positie en start als derde, op het propere deel van het circuit. Charles Leclerc heeft het rondje van zijn leven gereden. In de ‘mindere’ Ferrari kreeg hij het voor mekaar om zich naast Verstappen op de tweede rij te zetten. Sergio Perez start in zijn voorlaatste race als vijfde, net voor Daniil Kvyat die nog eens sneller was dan Gasly. Ricciardo en Sainz delen morgen de vierde rij. Pierre Gasly zal teleugesteld zijn met een negende plaats. Hij kon nog net Lance Stroll afhouden die de top tien vervolledigt.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock