Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Ogier en Hyundai naar de titels?

WRC Monza: Ogier en Hyundai naar de titels?

De Rally Monza is mogelijk in zijn definitieve plooi gevallen. Vooraan leidt Sébastien Ogier en zo is de Fransman op weg naar zijn zevende wereldtitel. Bovendien heeft hij achter zich twee Hyundai-rijders die niets meer te winnen hebben… behalve de titel voor de constructeurs als ze tweede en derde eindigen. De vraag is dan ook of Hyundai er geen baat bij heeft om de Est en de Spanjaard gewoon te laten waar ze zijn zonder verdere risico’s te nemen. De kans is dan ook reëel dat de rest van deze wedstrijd een formaliteit wordt.

Foto: © WRC

Als Ogier wint dan is hij wereldkampioen bij de rijders en als Tänak en Sordo de twee andere podiumplaatsen innemen zijn de Koreanen wereldkampioen bij de merken. dat maakt dat de beide merken een titel op zak steken en dus zou het vervolg van deze wedstrijd wel eens zonder veel spanning kunnen verlopen. Dat was meteen duidelijk in de 13de proef van de wedstrijd, de laatste van zaterdag. De toppers deden het bijzonder op een verregende omloop van Monza voorzichtig aan en Sordo won de proef met zes tienden voorsprong op Takamoto Katsuta.

In de tussenstand leidt Ogier met 1,8 seconden op Sordo en 22,1 op Tänak, in principe meer dan voldoende voor de Fransman om de zaken af te werken. In WRC2 leidt Mads Ostberg (Citroën) en in WRC3 doet Andreas Mikkelsen (Skoda) dat. Van Belgische zijde is Pieter Tsjoen, als corijder van Kevin Abbring, mooi 15de algemeen in de PTR Polo GTi, twee plaatsen beter dan Grégoire Munster in zijn Hyundai. Munster-Louka zijn zevende in WRC3, twee op zijn beurt twee plaatsen dan De Cecco-Humblet (Skoda). Renaud Jamoul verloor aan de zijde van Adrien Fourmaux, veel tijd, terwijl Maxime Potty opgaf na zijn crash. Thierry Neuville zien we morgen niet meer terug, dat liet het team weten.

Er staan morgen nog drie proeven voor zo’n 38 kilometer op de agenda.