Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT: Winst voor Wishofer en Boccolaci, pech voor de Belgen

ADAC GT: Winst voor Wishofer en Boccolaci, pech voor de Belgen

In een natte race op de Lausitzring die overschaduwd werd door unfair rijgedrag en drive-through straffen was het niet onze landgenoot Fréderic Vervisch die vanop de pole naar de overwinning reed… De chaotische race werd uiteindelijk gewonnen door Wishofer-Boccolaci in de Team Zakspeed Mercedes-AMG, voor beide Precote Herbert Porsche van Renauer-Bachler en Renauer-Asch.

Foto ©: ADAC GT

De tweede ADAC GT-race op de Lausitzring toonde nog maar eens dat Belgen uitstekende regenrijders zijn. Fréderic Vervisch zette eerder vandaag de WRT Audi R8 LMS op de pole en reed een sterke eerste helft van de race. Hij sloeg meteen een kloof met de rest van het veld maar helaas was de overwinning toch niet voor hem weggelegd. Een drive-through straf wegens het niet respecteren van de minimum pitstoptijd gooide roet in het eten… Goethe-Vervisch eindigden uiteindelijk als negende.

Een andere Belg die opnieuw zijn kunnen toonde was Dries Vanthoor. Na een matige kwalificatie met de 22ste tijd kon Vanthoor in de eerste tien minuten van de race maar liefst 10 posities goedmaken. Een iets te enthousiaste actie op de MRS GT-Racing BMW M6 resulteerde helaas in een drive-through. Teamgenoot Charles Weerts had in het tweede deel van de race niet het geluk aan zijn zijde en kwam meerdere keren in contact met andere wagens om uiteindelijk als 26ste te finishen… Niels Lagrange eindigde met Clemens Schmid in de GRT Grasser Lamborghini als 20ste.

Volgend weekend rijdt men de laatste ADAC GT-race en dit op het circuit van Oschersleben. Met nog vier mogelijke titelkandidaten belooft het een spannende strijd te worden.

Algemene tussenstand
You may also like
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open
GT MASTERS: Jules Gounon naar ZVO Racing
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, Alpine Europa Cup
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen