Home > #Hoofdnieuws > ELMS Portimao: titel voor Proton en Picariello in LM GTE!

ELMS Portimao: titel voor Proton en Picariello in LM GTE!

G-Drive Racing heeft in Portimao met het trio Jensen-De Vries-Rusinov de laatste race van het European Le Mans Series seizoen gewonnen. De Aurus 01 Gibson eindigt zo als derde in het kampioenschap.

Foto: © ELMS

De titelstrijd in LMP2 was al langer beslecht, met een titel voor United Autosports en Felipe Albuquerque en Philip Hanson, maar zij moesten het in Portugal ‘stellen’ met de derde plaats, achter Duqueine Team met Hirschi-Tereschenko-Gommendy. Ook in LMP3 gaat de titel naar United Autosports met Wheldon-Gamble-Boyd.

In LM GTE gaat de laatste zege van het seizoen naar Proton Competition Porsche met Alessio Picariello, Christian Ried en Michele Beretta. Zij eindigen het seizoen met evenveel punten als Kessel Racing, maar ook met evenveel zeges en ereplaatsen… De titel wordt dus beslist in het voordeel van Proton Porsche omdat het Duitse team als eerste een zege behaalde dit seizoen. Voor Alessio Picariello staat de deur dus open voor een eerste deelname aan Le Mans in 2021.

Het is de derde maal dat een Belg kampioen wordt in een klasse van de Le Mans Series, na Vincent Vosse in 2006 en Andrea Barlesi in 2010.