Home > #Hoofdnieuws > Alessio Picariello:”Ik ben erg blij met deze titel”

Alessio Picariello:”Ik ben erg blij met deze titel”

De 27-jarige Belg Alessio Picariello heeft zeven jaar na zijn eerste titel in Europa, toen in de ADAC Formel Master, opnieuw een titel in Europa veroverd, de LM GTE klasse in de European Le Mans Series. De Porsche-rijder deed dat in stijl met een knappe zege in de slotmanche van de ELMS in Portimao.

Foto’s: © ELMS

Fantastisch”, lacht Picariello na zijn zege en titel in Portimao. De Karolinger heeft jaren van zwoegen en zweten in Azië achter de rug, meestal in alle anonimiteit, maar zag die queeste begin dit jaar beloond met een contract van Porsche Asia en nu dus een titel op hoog niveau in de GT-racerij. “Dit is ongelofelijk als ik terugdenk aan wat ik ondertussen allemaal beleefd heb. Het is de afgelopen jaren niet altijd makkelijk geweest, daarom is dit een wel erg bijzonder gevoel. Ik moet de mensen die in mij zijn blijven geloven bedanken voor de steun en in het bijzonder Porsche Asia en Proton Competition.

#77 Porsche 911 RSR / DEMPSEY – PROTON RACING / Christian Ried / Michele Beretta / Alessio Picariello

De beslissing in Portimao was erg spannend, want beide teams (Proton en Kessel Ferrari) eindigden met evenveel punten: “Er kwam veel stress bij kijken, zeker omdat Ferrari erg sterk is op deze omloop. Echter het team was vandaag fantastisch, met een perfecte strategie en wij hebben het op de piste afgemaakt. Op het einde was het erg moeilijk omdat de banden toch wel erg te lijden hadden op deze omloop. Er ging heel wat in mijn hoofd om, want het moest en zou foutloos zijn. Ik was erg opgelucht en blij als ik over de finish reed.

Na Andrea Barlesi en Vincent Vosse is Picariello de derde Belg met een titel in de European Le Mans: “Ik ben er erg trots op, zeker omdat de omstandigheden dit jaar toch wel erg moeilijk zijn. Anderzijds besef ik ook dat ik geprivilegieerd ben dat ik kan en mag racen. Ik hoop stiekem dat ik volgend seizoen kan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans, de droom van iedere GT-rijder.