Home > #Hoofdnieuws > DTM Lausitzring: Rast schittert op natte piste

DTM Lausitzring: Rast schittert op natte piste

We vroegen ons vanochtend af wie Nico Müller nog iets doet nadat hij alweer de pole veroverde. Het antwoord is duidelijk en luistert naar de naam René Rast.

Foto ©: DTM

Op een opdrogende Lausitzring was het Nico Müller die het eerste halfuur van de race aan de leiding reed, tot een sterke Robin Frijns met een vroege pitstop het tij keerde. De Maastrichtenaar is aan een sterk seizoen bezig maar wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. Vandaag leek dat er in te zitten maar dat was buiten René Rast gerekend. In de laatste 7 minuten ging hij aan Frijns voorbij met betere banden, iets waar de Nederlander het vaker moeilijk mee lijkt te hebben want ook Müller kon een positie winnen.

Opnieuw een 1-2-3 voor Audi hier op de Lausitzring. Timo Glock behaalde met zijn vierde plaats het beste resultaat voor BMW. Philippe Eng en Sheldon Van der Linde werden zevende en achtste voor het Belgische BMW Team RBM. De wagens van WRT eindigden op plaats elf (Habsburg), dertien (Scherer) en vijftien (Newey). Morgen racet men opnieuw om 13u30.

You may also like
Formule E testdagen: drie rijders aan het woord
In een notendop: GT en DTM
ADAC GT: Winst voor Wishofer en Boccolaci, pech voor de Belgen
DTM Nürburgring: Müller slaat terug