Home > Circuit > F1 familietraditie: Sebastian Montoya

F1 familietraditie: Sebastian Montoya

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Sebastian Montoya is 15 jaar oud, van Colombiaanse nationaliteit, maar geboren in 2005 in Miami, Florida (USA). (foto: premapowerteam.com/media)

De connectie:
Sebastian is de zoon van voormalig F1-, indycar- en NASCAR-rijder Juan-Pablo Montoya. Vader Juan-Pablo was een rijder die op veel controverse kon rekenen, gelijke tred kon houden met Schumacher als het op snelheid aankwam, maar tenslotte de F1 teleurgesteld verliet nadat duidelijk was dat hij de politiek achter F1 niet aankon.

Palmares:
Sebastian staat aan het begin van zijn autosportcarriére. Hij is nog maar net uit de karting gestapt, waarin hij van in 2013 actief was, en rijdt zijn eerste jaar in de autosport in het Italiaanse en Duitse F4 kampioenschap.

Zijn kansen:
Sebastian Montoya is een onbeschreven blad tot dusver. Hij zet nog maar de eerste stappen op de ladder naar de top. Hij heeft een uitgebreide kartingervaring maar moet nog bevestigen in de formule racerij.

ZIE OOK:

Mick Schumacher
Enzo Fittipaldi
Pedro Piquet
Roy Nissany
Matteo Nannini

Giuliano Alesi
Louis Delétraz