Home > #Hoofdnieuws > Superprix Zandvoort: De Wilde en de Laet snelste Belgen

Superprix Zandvoort: De Wilde en de Laet snelste Belgen

Foto: © Rob Blank

Terwijl op Circuit Zolder de Porsche Carrera Cup en de BGDC aan het werk zijn, wordt er ook in Zandvoort vandaag al geracet. De Nederlander Huub van Eijndhoven won de eerste race van de Supercar Challenge in een Porsche 991, voor regerend kampioen John De Wilde, ook in een Porsche. Van Belgische zijde was er nog een podium in de Sport-klasse voor het duo Chris Voet en Bart van den Broeck in de bekende Peugeot RCZ.

Naast de opener van het seizoen voor de Nederlandse Supercar Challenge, werden ook de kwalificaties van de Mazda en Fiesta Cup afgewerkt. In de Fiesta Cup ging de eerste pole van het seizoen naar Jules Grouwels, voor onze landgenoot en snelste Belg Milan de Laet (EJ Automotive). Laurens de Wit en Dylan Derdaele (Belgium Racing) pakten dan weer de eerste startrij voor race 2 morgen in de Fiesta Cup. Melvin de Groot en Milan Teekens starten op de polepositie in de Mazda MX-5 Cup. Marcel Dekker was op zijn beurt de beste in de eerste race van de ‘oude’ DNRT Mazda Cup.

Morgen staan al de wedstrijden van de Fiesta en Mazda Cup op het menu, de Supercar Challenge komt een tweede maal in actie.