Home > Rallycross > DIVERS > Rallycross: kort internationaal nieuws

Rallycross: kort internationaal nieuws

Goed en slecht nieuws uit de internationale rallycrosswereld. Het mooie nieuws komt uit Scandinavië terwijl het Franse kampioenschap minder leuk nieuws te verwerken kreeg.

We beginnen met het nieuws van bij onze zuiderburen. Enkele dagen geleden verscheen op France Bleu immers het bericht dat de wedstrijd van Mayenne, voorzien voor 12 en 13 september wordt geannuleerd. Dat zou de eerste wedstrijd geweest zijn van de herwerkte kalender. Slechts enkele dagen later volgde vanuit Dreux dan weer het bericht dat ook die wedstrijd, voorzien voor 24 en 25 oktober wordt geannuleerd. Dat zou de afsluiter van het verkorte seizoen geweest zijn. Het is nu wachten op een bericht van de FFSA over het Franse kampioenschap.

RallyX Nordic gaat dan weer gewoon door met de herwerkte kalender en krijgt ook voor de derde wedstrijd, volgend weekend verreden in het Zweedse Arvika, mooie namen op de affiche. Zo is er niet alleen de deelname van ex-wereldkampioen Johan Kristoffersson bij de Supercars, maar in navolging van zijn broer Timmy zal nu Kevin Hansen deelnemen in de klasse CrossCar. Nog bij de Supercars zien we de deelname van de veteraan Per Eklund met zijn Volkswagen Beetle en ook Oliver Eriksson tekent present met de Ford Fiesta voor Olsbergs MSE.

(foto rallyx Nordic)

You may also like
RX Internationaal : Frans kampioenschap start in juni
RallyX Nordic: de voorlopige kalender voor 2021
RallyX Nordic: Net niet voor De Ridder
RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche