Home > Electric > Divers > WRX: Ken Block in Projekt E

WRX: Ken Block in Projekt E

Het lijkt Projekt E voor de wind te gaan. De totaal elektrische klasse zal dit jaar naast het FIA Wereldkampioenschap Rallycross te zien zijn tijdens enkele weekends.

Zo werd vandaag bekend gemaakt dat de Amerikaan Ken Block zal deelnemen aan de allereerste wedstrijd van deze Projekt E Series in het Zweedse Holjes. Die wedstrijd vindt plaats tijdens het weekend van 22 en 23 augustus. Block zal deelnemen met een STARD Ford Fiesta ERX. Rallycross is helemaal niet onbekend voor Block die op het eind van 2017 afscheid nam van het Wereldkampioenschap rallycross met zijn team Hoonigan Racing Ford. Toen streed hij mee met een Ford Focus in het WK met de Noor Andreas Bakkerud aan zijn zijde.

Eerder deze week stelde STARD een elektrische rallycross-wagen voor op basis van de Citroën C3.

Ook het Duitse Volland Racing zal zich engageren voor Projekt E. Teambaas Rolf Volland gaf nog geen details over het merklogo dat op de wagen zal prijken. Wel weten we dat het team de voorbije jaren in Super1600 erg succesvol is met de Audi A1.

(foto J Dingenen / Block in 2017)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland